Διεθνή

Κόουμι: «Ηθικά ακατάλληλος ο Τραμπ»

Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου Τραμπ ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόουμι, λέγοντας ότι θεωρεί πιθανό η Ρωσία να διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του Αμερικανού ηγέτη, ότι υπάρχουν αποδείξεις παρακώλυσης Δικαιοσύνης από τον πρόεδρο και ότι ο Τραμπ είναι «ηθικά ακατάλληλος» για την προεδρία.

Τα σχόλια του Κόουμι, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ABC την Κυριακή, αποτελούν σαφή κλιμάκωση στην αντιπαράθεση του πρώην επικεφαλής του FBI με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τις δηλώσεις του Κόουμι καταδίκασε χθες η σύμβουλος του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, κατηγορώντας τον πρώην διευθυντή του FBI για προώθηση «αναθεωρητικής εκδοχής της ιστορίας» και για «σχόλια του πεζοδρομίου» σχετικά με το μέγεθος των χεριών του προέδρου και το μήκος της γραβάτας του.

Λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του Κόουμι στο δελτίου του ABC, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ομοβροντία μηνυμάτων μέσω Twitter, αποκαλώντας τον Κόουμι «γλοιώδη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην επικεφαλής του FBI θα πρέπει να φυλακισθεί και χαρακτηρίζοντάς τον «χειρότερο διευθυντή του FBI στην ιστορία, με διαφορά!». Την ακαταλληλότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία επεξήγησε ο Κόουμι λέγοντας: «Ενας άνθρωπος ο οποίος σχετικοποιεί τη δολοφονία Αφροαμερικανού στη Σάρλοτβιλ, που μιλάει συστηματικά για τις γυναίκες σαν να επρόκειτο για κομμάτια κρέας, που ψεύδεται διαρκώς για μικρά και μεγάλα πράγματα και απαιτεί από το αμερικανικό κοινό να τον πιστεύει, ο άνθρωπος αυτός δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία των ΗΠΑ». Στο μεταξύ, το ποσόν των 835.000 δολαρίων έχει ήδη δαπανήσει σε νομικά έξοδα η επιτροπή επανεκλογής του Τραμπ για το 2020, ποσοστό 22% των συνολικών της δαπανών, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η επιτροπή στην αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Οι δαπάνες αυτές οφείλονται στην εντατικοποίηση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, αλλά και στη συνεχιζόμενη νομική διένεξη μεταξύ του προέδρου Τραμπ και της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 10,1 εκατ. δολάρια το 2018 και έχει ξοδέψει 3,9 εκατ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τον ακήρυκτο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της εταιρείας Amazon και του ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος, η εκστρατεία επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου έχει δαπανήσει 2.000 δολάρια για την αγορά προϊόντων μέσω της δημοφιλούς εμπορικής ιστοσελίδας. Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ έχει ξοδέψει επίσης 125.000 δολάρια σε ιδιοκτησίες της οικογένειας Τραμπ, όπως το ξενοδοχείο του προέδρου στην Ουάσιγκτον, σε εστιατόρια του Τραμπ και στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης