Site icon TrikalaVoice

Μήνυμα Πούτιν – Κιμ για ένα «νέο πολυπολικό κόσμο»

Με πλήθος κόσμου στους δρόμους και πολυτελείς δημόσιες τελετές υποδέχθηκαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγιάνγκ σήμερα, Τετάρτη.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα, την πρώτη έπειτα από 24 χρόνια. Στόχος της επίσκεψης, η ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών για την αντιμετώπιση των αμερικανικών πιέσεων και κυρώσεων.

Λίγες ώρες μετά την άφιξη του Πούτιν, ο Κιμ τόνισε ότι υποστηρίζει πλήρως τη «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τιμητική φρουρά που περιελάμβανε έφιππους στρατιώτες και μεγάλο πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια, ο Κιμ και ο Πούτιν μετέβησαν στο παλάτι Κουμσουσάν για συνομιλίες, ανέφεραν τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας στη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και στο ουκρανικό ζήτημα», ανέφερε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα πολεμά την ηγεμονική, ιμπεριαλιστική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, ανέφεραν ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Κιμ είπε από την πλευρά του ότι οι σχέσεις Βόρειας Κορέας – Ρωσίας εισέρχονται σε περίοδο νέας άνθησης, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

Πρόσθεσε επίσης ότι υποστηρίζει πλήρως τη «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ τον αγκάλιασε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ.

«Η κατάσταση στον κόσμο γίνεται πιο περίπλοκη και αλλάζει γρήγορα», ανέφερε ο Κιμ σε δηλώσεις του αργότερα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Σε αυτή την κατάσταση, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις στρατηγικές επαφές με τη Ρωσία, με τη ρωσική ηγεσία», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη του Πούτιν ενδέχεται να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας, σε μία περίοδο που και οι δύο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της διεθνούς απομόνωσής τους.

Exit mobile version