Διεθνή

Μακελειό στην Κριμαία: Τρομοκρατική επίθεση με 18 νεκρούς σε κολέγιο

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης έγινε το πρωί τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της Κριμαίας στη Ρωσία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους  δεκατρείς άνθρωποι, ενώ 50 τραυματίστηκαν.

Ένας 22χρονος φοιτητής ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος αφού έσπειρε το θάνατο, έδωσε τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Κάμερες παρακολούθησης του σχολείου στη πόλη Κέρτς κατέγραψαν εικόνες με τον δράστη, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα  BreakingMash.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στον χώρο της σχολής αρχικά αποδόθηκε σε διαρροή υγραερίου, ωστόσο από τις έρευνες που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική διαπιστώθηκε ότι πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε μεταλλικά θραύσματα.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για εισβολή ενόπλων που φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ άλλοι πυροδοτούσαν εκρηκτικά.  Ο διευθυντής του σχολείου κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, επισημαίνοντας ότι «καμικάζι» ανατινάχθηκε μέσα στο σχολείο, ενώ πτώματα μαθητών κείτονται παντού.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης