Διεθνή

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μακρόν: Τα επόμενα βήματα για την εκτόνωση της κρίσης

Ανυπολόγιστες καταστροφές, τραυματίες και κοινωνικό αναβρασμό άφησαν πίσω τους οι χτεσινές συγκρούσεις μεταξύ «κίτρινων γιλέκων» και αστυνομίας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδυναμία της γαλλικής κυβέρνησης να βρει εποικοδομητικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που απειλεί να καταστρέψει την γαλλική οικονομία αλλά και την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν.

Το σκληρό πρόσωπο που επέλεξε να υιοθετήσει το προηγούμενο διάστημα ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο τα «κίτρινα γιλέκα», τα μέλη των οποίων διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Παρόλα αυτά, η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη… Και αυτό γιατί κατά γενική ομολογία η κατάσταση στο Παρίσι ήταν χτες πιο ήπια απ’ ότι τις περασμένες εβδομάδες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της γαλλικής αστυνομίας απέδωσε, κατά την κυβέρνηση, καρπούς, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ να δηλώνει ότι μπήκε ένα «φρένο» στην κλιμάκωση της βίας.

Μέχρι στιγμής, όμως, παραμένει άγνωστο το πολιτικό κόστος αυτού του σχεδίου, καθώς πλάνα τηλεοπτικών σταθμών δείχνουν αστυνομικούς να πυροβολούν ακόμη και στο κεφάλι διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης