Διεθνή

Μυστήριο στο Βατικανό: Άνοιξαν τάφους για να βρουν μια αγνοούμενη

Οι αρχές του Βατικανού άνοιξαν δύο τάφους για να βρουν την έφηβη που εξαφανίστηκε το 1983 και δεν βρήκαν ούτε καν τα οστά που θα έπρεπε να είναι εκεί. Έτσι, αντί να πάρουν απαντήσεις, τα ερωτηματικά πλήθυναν: δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, ούτε καν τα οστά των δύο πριγκιπισσών που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα.

Οι αρχές αναζητούσαν τα λείψανα της Εμανουέλα Ορλάντι, της κόρης ενός υπαλλήλου του Βατικανού η οποία στις 22 Ιουνίου του 1983 πήγε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει ένα μάθημα μουσικής και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της επί χρόνια απασχολούσε τον ιταλικό Τύπο και έδωσε λαβή για πολλές θεωρίες και εικασίες.

Δεν βρέθηκαν ούτε τα οστά των πριγκιπισσών που είχαν θαφτεί στους τάφους στο Βατικανό
Η επιχείρηση εκταφής ξεκίνησε μετά την πρωινή προσευχή στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο οποίο επί αιώνες ενταφιάζονταν κυρίως εκκλησιαστικοί παράγοντες και μέλη γερμανικών και αυστριακών οίκων. Οι αξιωματούχοι ανέμεναν ότι θα έβρισκαν τουλάχιστον τα οστά της πριγκίπισσας Σόφι φον Χόχενλοχε, που πέθανε το 1836 και της πριγκίπισσας Καρλότα Φεντερίκα του Μεκλεμβούργου, που πέθανε το 1840. Όμως δεν ήταν εκεί.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό. Δεν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα ή ταφικές υδρίες», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι. Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Βατικανό θα εξετάσει τώρα τα αρχεία από τις εργασίες συντήρησης που είχαν γίνει στο κοιμητήριο στα τέλη του 19ου αιώνα και ξανά πριν από περίπου 60 χρόνια, για να ρίξει φως στο νέο μυστήριο που προέκυψε.

Ο τάφος της πριγκίπισσας Σόφι οδηγούσε σε μια μεγάλη, υπόγεια, άδεια αίθουσα. Στον τάφο της πριγκίπισσας Καρλότα δεν βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα. «Κατέβηκαν και βρήκαν μια αίθουσα μεγέθους 4 επί 3 μέτρων, κάτι που αποτέλεσε την πρώτη έκπληξη… Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα μέσα», είπε ο Πιέτρο Ορλάντι, ο αδελφός της Εμανουέλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Βατικανό.

Οι δύο τάφοι ανοίχθηκαν παρουσία μελών της οικογένειας Ορλάντι και απογόνων των δύο πριγκιπισσών. Η οικογένεια Ορλάντι είχε λάβει μια ανώνυμη επιστολή που έγραφε ότι τα λείψανα της Εμανουέλας ενδέχεται να βρίσκονται στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο σημείο όπου υπάρχει το άγαλμα ενός αγγέλου που κρατάει ένα βιβλίο με την επιγραφή Requiescat in Pace, δηλαδή «Αναπαύσου εν ειρήνη» στα λατινικά.

Οι θεωρίες για την εξαφάνιση της Ορλάντι στο Βατικανό
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διατυπωθεί οι πιο απίθανες θεωρίες για την εξαφάνιση της 15χρονης από τη Ρώμη, όπως ότι έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιους που ήθελαν να την ανταλλάξουν με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ το 1981. Άλλοι συνέδεσαν την υπόθεση με τον Ενρίκο Ντε Πέντις, έναν μαφιόζο που είχε ενταφιαστεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχθηκε το 2012 αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο.

Το 1983 η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ορλάντι να έπεσε θύμα απαγωγής και να δολοφονήθηκε για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το Βατικανό.
Πηγή: iefimerida.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης