Διεθνή

Νέο ντιμπέιτ στη Βρετανία: Γιατί επιμένουν να οδηγούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας;

Η βρετανική κοινή γνώμη έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες ένα έντονο ντιμπέιτ, που για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό δεν έχει να κάνει με το Brexit. Και ποιο είναι αυτό; Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να οδηγεί σε ηλικία 97 ετών, ιδιαίτερα αφού έχει στη διάθεσή του μια «στρατιά» από σοφέρ;

Ο Δούκας του Εδιμβούργου κατάφερε να γλιτώσει από τοτροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, σώος και αβλαβής.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο BBC, ο πρίγκιπας «σαφώς έτρεμε», ωστόσο έδειξε ενδιαφέρον για τους επιβαίνοντες στο όχημα με το οποίο συγκρούστηκε, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Είναι μάλλον απίθανο ο πρίγκιπας Φίλιππος να ασχοληθεί με τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ, καθώς ουδέποτε έδινε σημασία στον Τύπο.  Ωστόσο, εάν αποφασίσει να το κάνει στην παρούσα φάση, πιθανότατα θα τον πλημμυρίσουν συναισθήματα έκπληξης και απόγνωσης.

Ο Φίλιππος, ποτέ δεν ακολούθησε πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο, όπως δείχνει το μακρύ ιστορικό από γκάφες στις οποίες έχει υποπέσει.

Καινούριο αυτοκίνητο για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο μετά το τροχαίο

Ο δούκας του Εδιμβούργου είναι επίσης γνωστός για την ανεξαρτησία του και έχει σε πολλές περιπτώσεις δείξει την ενόχλησή του με τον βρετανικό Τύπο. Μάλιστα, είχε «συλληφθεί» να λέει στους φωτογράφους να… τελειώνουν, αγνοώντας τις οδηγίες των συμβούλων του.

cnn.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης