Διεθνή

Ολλανδία: Μουσουλμάνος έχασε τα επιδόματα γιατί αρνήθηκε να ξυρίσει τη γενειάδα του

Ακριβά θα πληρώσει ένας μουσουλμάνος την απόφασή του να μην ξυρίσει το μούσι του.

Και αυτό γιατί και με την δικαστική βούλα χάνει τα επιδόματα που απολάμβανε εκείνος και η οικογένεια του, που ζούν στην Ολλανδία.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας κλήθηκε να ξυρίσει το μούσι του στα πλαίσια της εκπαίδευσης που θα λάμβανε για να αναλάβει νέα εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει.

Εκείνος επικαλέστηκε θρησκευτικούς λόγους και αρνήθηκε με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να αναστείλει τα επιδόματα που λάμβανε η οικογένεια του για ένα μήνα. Το επίδομα αυτό εξασφαλίζει ένα κατώτατο εισόδημα σε κάθε πολίτη της χώρας.

Τότε, ο μουσουλμάνος επέλεξε να προσφύγει στην δικαιοσύνη όπου υποστήριξε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παραβιάζει τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία προστατεύει την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

Το δημοτικό συμβούλιο πάλι υποστήριξε πως ο άνδρας θα έθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο καθώς η νέα του δουλειά είχε να κάνει με την αφαίρεση του αμιάντου καθώς η σκόνη του θα «καθόταν» στο μούσι. Επιπλέον, το μούσι δεν θα επέτρεπε την σωστή εφαρμογή της μάσκας προστασίας που χρησιμοποιείται. Οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν το δημοτικό συμβούλιο εξήγησαν πως ο άνδρας είναι ήδη δύο χρόνια άνεργος και μόνο με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα αναλάμβανε εργασία.

Εκείνος από την πλευρά του αντέτεινε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια άλλου είδους μάσκα κατάλληλη για γενειοφόρους αλλά το δικαστήριο κατέληξε πως για την εκπαίδευση απαιτούνταν η συγκεκριμένη.

Και παρά το γεγονός πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προσέβαλε τα ανθρώπινα δικαιώματα του, αυτό ήταν εν τέλει ανεκτό καθώς υπερασπιζόταν επί της ουσίας εκείνον.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του πως ο μουσουλμάνος δεν θα είχε άλλες ευκαιρίες στη ζωή του καθώς υπήρξε έγκλειστος των φυλακών ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και εθισμό στο τζόγο.

«Η εκπαίδευση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσει μια κανονική δουλειά», σημείωσε το δικαστήριο συμπληρώνοντας πως λόγω της άρνησή του να συμμετάσχει στην εκπαίδευση δεν αξιοποίηση μια δεδομένη ευκαιρία να ενταχθεί στην αγορά εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαρτάται από τα επιδόματα που χρηματοδοτούν οι αλληλέγγυοι πολίτες. «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν απαραίτητη και προστατεύει τα δικαιώματα και την ελευθερία των φορολογουμένων» έκρινε ο δικαστής.

cnn.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης