Διεθνή

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στα αποκαλυπτήρια του πιστοποιητικού βαπτίσεως του Παύλου Μελά

Ποιμαντική επίσκεψη στη Νότια Γαλλία πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Χθες, Σάββατο 12 Ιανουαρίου, μετέβη στον Ι. Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων στην πόλη Aix-en-Provence, όπου και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Nicolas Meissonieur.

 

Σήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μασσαλίας, όπου ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Gilles Rey και τον μετονόμασε σε Χρυσόστομο.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία εγκαινίασε την αναμνηστική πλακέτα του Παύλου Μελά, ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, και μαζί με τους τοπικούς φορείς αποκάλυψαν το πιστοποιητικό βαπτίσεώς του, το οποίο φυλάσσεται στα αρχεία του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους ηρωικούς αγώνες και στα σημαντικότερα σημεία του βίου του Παύλου Μελά, ο οποίος γεννήθηκε και βαπτίστηκε στη Μασσαλία.

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων, μεταξύ των οποίων ο Προξενικός Λιμενάρχης, ο Πρόξενος της Κύπρου, οι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού και οι πρόεδροι των ελληνικών και φιλελληνικών συλλόγων.

 

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Πλουμής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους εκείνους που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την ανάρτηση αυτής της αναμνηστικής πλακέτας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης