Διεθνή

Ο Τραμπ προαναγγέλλει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 40% στο 25%

Την πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις να μειωθεί στο 15%, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στήβεν Μνούτσιν, σε σημερινή ομιλία του.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μνούτσιν πρόκειται για «τη μεγαλύτερη μείωση φόρων και τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να «ψηφιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αν και δεν δεσμεύθηκε για τον ακριβή χρόνο που μπορεί να συμβεί αυτό.

Παράλληλα η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει «συντονισμένος σχεδιασμός» με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, προκειμένου να μην εμφανιστούν προβλήματα στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, με κορυφαία στελέχη του Λευκού Οίκου να προσθέτουν ότι η όλη διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η πρόταση αυτή έχει, πάντως, δημιουργήσει αρκετές ανησυχίες, καθώς τα μέλη Βουλής και Γερουσίας φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε διόγκωση του αμερικανικού χρέους, λόγω και μείωσης των εσόδων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει δημοσιοποιήσει τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στα κρατικά ταμεία.

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει συναίνεση τουλάχιστον του «80% των βουλευτών», όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Reuters.

Παράλληλα και βάσει πληροφοριών στον αμερικανικό Τύπο στόχος του κ. Τραμπ είναι:

– Να υπάρξει μείωση του φόρου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από φορολογικούς παραδείσους στο 10% από 35% που είναι σήμερα,
– Να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις στο 15% από 39,6%.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης