Διεθνή

Πέθανε 40χρονος Γάλλος που κρατείτο στις ΗΠΑ

Ένας 40χρονος γάλλος υπήκοος, γεννημένος στην Ανγκόλα, πέθανε ενώ τελούσε υπό κράτηση από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης, ανακοίνωσαν οι ίδιες.

Ο Γάλλος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, πέθανε την Κυριακή σε νοσοκομείο του Αλμπουκέρκι, στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου της μετανάστευσης και των τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement, ICE).

Θα διενεργηθεί «νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου», διευκρίνισε η ICE, προσθέτοντας ότι οι γαλλικές προξενικές υπηρεσίες έχουν ειδοποιηθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να «εντοπιστεί η οικογένειά του».

Ερωτηθείσα για την υπόθεση από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της πρεσβείας της Γαλλίας στις ΗΠΑ περιορίστηκε να πει πως δεν είναι σε θέση να κάνει κανένα σχόλιο «σε αυτό το στάδιο».

Ο θάνατος ακολουθεί εκείνον 37χρονου Καμερουνέζου τον Οκτώβριο εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας ενώ κρατείτο από την ICE στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια).

Επίσης τον Οκτώβριο του 2019, 53χρονος κουβανός υπήκοος φέρεται να αυτοκτόνησε ενώ κρατείτο από την ICE στην Πολιτεία της Λουιζιάνας, κατά την ίδια την υπηρεσία.

Μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2018 και του Μαΐου του 2019, πέντε παιδιά από τη Γουατεμάλα πέθαναν ενώ κρατούνταν μετά τη σύλληψή τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης.

Για την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση του Τραμπ έχει λάβει σειρά μέτρων για να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν αμφιλεγόμενα και η εφαρμογή τους εμποδίστηκε από τη δικαιοσύνη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης