Διεθνή

Συρία: 28 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που έπληξε το Σάββατο την πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, η οποία ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, κατά έναν νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε την Κυριακή η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ είχε αναφέρει αρχικά πως είχε σημειωθεί έκρηξη από άγνωστη αιτία, πριν διευκρινίσει ότι επρόκειτο για πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά.

Στόχος της επίθεσης ήταν ένα ισλαμικό δικαστήριο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, μέσα στο οποίο βρίσκονταν κρατούμενοι που κατηγορούνταν ότι ανήκουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Η έκρηξη είχε 28 νεκρούς: πέντε άμαχους, δέκα μαχητές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, οκτώ πρόσωπα που κατηγορούνταν ότι ανήκαν στο ΙΚ και πέντε θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί», σύμφωνα με τον ίδιο. Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί από τη ΜΚΟ το Σάββατο έκανε λόγο για εννιά νεκρούς.

Η επαρχία Ιντλίμπ, μια από τις τελευταίες που συνεχίζουν να παραμένουν εντελώς εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, κυριαρχείται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους τζιχαντιστές, αλλά σε αυτή βρίσκονται επίσης διάφορες άλλες οργανώσεις αντικαθεστωτικών.

Εν μέσω εσωτερικών συγκρούσεων, η Ιντλίμπ έχει βιώσει τους τελευταίους μήνες πολλές παρόμοιες επιθέσεις, ενώ γίνεται τακτικά στόχος φονικών αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.

Στις αρχές του Μαΐου, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά είχε ανατιναχθεί στην Ιντλίμπ μπροστά στα γραφεία της ΜΚΟ Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης