Διεθνή

Τεστ κορωνοϊού στα γαλλικά αεροδρόμια

Υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό στις αφίξεις στα αεροδρόμια από 16 χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ανακοίνωσε χθες ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε επίσκεψη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ.

Πρόκειται για τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από 16 χώρες, που έχουν καταγραφεί ως «κόκκινες», με ανησυχητικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία, η Σερβία, η Τουρκία, ακόμα και το Ισραήλ. Οι έλεγχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα ή το αργότερο την πρώτη Αυγούστου.

Στόχος είναι να βγαίνουν τα αποτελέσματα σε 24 ή το αργότερο σε 48 ώρες. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τα άτομα θα ενημερώνονται και υποχρεούνται σε καραντίνα, όπου θα παρακολουθείται από ειδικές μονάδες παράλληλα με ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο γάλλος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι παρόμοια μέτρα θα παρθούν προσεχώς και για τα λιμάνια. Η αυστηροποίηση των μέτρων είναι τέτοια ώστε, για τα άτομα που θα θελήσουν να ξεφύγουν το τεστ, ο νομάρχης μπορεί να εκδώσει μια «ατομική στέρηση της ελευθερίας».

«Σοβαρές ελλείψεις στα αεροδρόμια»

Παράλληλα από Δεύτερα, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, καταστήματα ή υπηρεσίες. Η Γαλλία εξαναγκάστηκε στην ενίσχυση των ελέγχων λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, πάνω από 1.000 ημερησίως και την αύξηση των φόβων ότι ο ιός καραδοκεί.

Τελευταία μάλιστα, πολλοί γιατροί και πολιτικοί έχουν επικρίνει την «χαλαρότητα των ελέγχων στα γαλλικά σύνορα». Ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, μίλησε για «σοβαρές ελλείψεις» στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η Γαλλία πραγματοποιεί 484.000 τεστ εβδομαδιαίως, θα μπορούσε όμως να φθάσει τα 700.000 τεστ διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης