Διεθνή

Χαμένη τσάντα νεαρής μαθήτριας βρέθηκε μετά από 80 χρόνια

Tο μυστήριο μιας χαμένης γυναικείας τσάντας που βρέθηκε σε Γυμνάσιο του Οχάιο στον κενό χώρο μεταξύ ενός ντουλαπιού και ενός τοίχου κατάφεραν να λύσουν οι αρχές του σχολείου.

Η κόκκινη τσάντα, καλυμμένη από σκόνη, είχε εντοπιστεί τον περασμένο Μάιο από έναν φύλακα στην προσπάθειά του να στερεώσει καλύτερα το ντουλάπι στο γυμνάσιο North Canton του Οχάιο. Τότε, το σχολείο είχε ανεβάσει φωτογραφίες της χαμένης τσάντας με στόχο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.

Μετά από έρευνα, το σχολείο διαπίστωσε ότι η τσάντα ανήκε στην πρώην μαθήτρια Πάτι Ρουμφόλα, η οποία την είχε χάσει… το 1957. Η πρώην μαθήτρια πέθανε το 2013, όμως το σχολείο κατάφερε να έρθει σε επαφή με τα παιδιά της.

«Τα πέντε παιδιά της Πάτι οργάνωσαν μια οικογενειακή συγκέντρωση κατά την οποία άνοιξαν την τσάντα προκειμένου να πάρουν μια γεύση από τη ζωή της μητέρας τους ως έφηβη μαθήτρια γυμνασίου», ανέφερε το σχολείο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το περιεχόμενο της τσάντας αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το σχολείο, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ζωής μιας Αμερικανίδας έφηβης κατά τη δεκαετία του 1950. Όπως πολλές γυναίκες εκείνη την εποχή, η Ρουμφόλα έφερε μαζί της μια χτένα και καλλυντικά, όπως πούδρα και κραγιόν στην απόχρωση του ροζ παστέλ.

Η τσάντα περιείχε επίσης την ταυτότητά της για την τοπική δημόσια βιβλιοθήκη, αρκετές ασπρόμαυρες φωτογραφίες φίλων και συγγενών καθώς και ενός σκύλου. Μία από τις φωτογραφίες ήταν χρονολογίας 1950.

«Πάτι, Καλή τύχη σε ένα υπέροχο κορίτσι και φίλη. Μπόνι», γράφει μία από τις φωτογραφίες.

Η τσάντα περιείχε επίσης το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα του 1956 του σχολείου, με την μαθήτρια να έχει διαγράψει κάποιους από τους αγώνες.

Στην τσάντα της Ρουμφόλα βρέθηκαν ακόμη 26 σεντς, τα οποία αποτελούν πλέον ειδικά ενθύμια για τα παιδιά της.

«Κάθε ένα από τα πέντε παιδιά της κράτησαν από ένα κέρμα ως ενθύμιο από τη μητέρα τους», έγραψε το σχολείο.

Η Ρουμφόλα αποφοίτησε από το σχολείο της περιοχής το 1960 για να ακολουθήσει στη συνέχεια το επάγγελμα της δασκάλας. Σύμφωνα με τη νεκρολογία της, το 1980 παντρεύτηκε τον Τζον Μίτσελ, με τον οποίο απέκτησαν πέντε παιδιά.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης