Ελλάδα

Απόπειρα ληστείας σε μαντρί. Πυροβόλησαν στο πόδι 65χρονη κτηνοτρόφο

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Βοιωτίας απόπειρα ληστείας σε κατοικία (κονάκι) ποιμνιοστασίου στην περιοχή της Αγίας Άννας στη Λιβαδειά.

Στα χειμαδιά της περιοχής κοντά στην παραλία Σαράντη κατοικούν τους χειμερινούς μήνες περίπου 10 οικογένειες κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία άγνωστος δράστης το απόγευμα της Πέμπτης εισέβαλε σε ένα από τα αυτοσχέδια σπίτια των κτηνοτρόφων της περιοχής, παραβιάζοντας παράθυρο.

Τι στιγμή της διάρρηξης σε εξωτερικές αγροτικές εργασίες βρίσκονταν η νύφη και η πεθερά της οικογένειας κτηνοτρόφων που διαμένει στην αγροικία, χωρίς ωστόσο να αντιληφθούν το παραμικρό.

Όταν διαπίστωσαν το σπίτι ανάστατο κάλεσαν αμέσως της αστυνομία προκειμένου να διεξάγει έρευνες για το συμβάν.

Ο δράστης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έφυγε από το κονάκι με άδεια τα χέρια για να επανέλθει (πιθανότατα ο ίδιος) δριμύτερος, το μεσημέρι της Παρασκευής, οπλισμένος και φορώντας κουκούλα.

Στόχος αυτή τη φορά ήταν κονάκι το οποίο ανήκει σε ζευγάρι ηλικιωμένων κτηνοτρόφων.

Τη στιγμή που ο δράστης μπούκαρε στο σπίτι η γυναίκα ήταν επίσης στον εξωτερικό χώρο της αγροικίας.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, έκπληκτη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη.

Έντρομη η γυναίκα μπροστά στην εικόνα του κυνηγητικού όπλου εγκατέλειψε το σημείο για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο δράστης να αντιδράσει πυροβολώντας και τραυματίζοντας τη γυναίκα στο πόδι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει τη ηλικιωμένη κτηνοτρόφο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και αστυνομικοί της ασφάλειας για να συνεχίσουν τις έρευνες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του και τη σύλληψη του δράστη που ούτως η άλλως έχει αναστατώσει τις οικογένειες των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Έρευνες διεξάγει το τμήμα ασφάλειας Λιβαδειάς όπου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

tvstar.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης