Ελλάδα

Βραβεύτηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ στο μακρινό Πεκίνο

Μια μοναδική και μεγάλης βαρύτητας για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ θετική εξέλιξη  προέκυψε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο  Δεκέμβριο στο Πεκίνο. Η Συνέλευση ονόμασε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ «Επίτιμο Μέλος» της για την προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και των δραστηριοτήτων της Εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Η εκδότρια, η Διεύθυνση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ,  ανταποκριτές και συνεργάτες ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας και Πρεσβευτή Ελληνισμού, κ. Γιώργο Στασσινάκη για την τιμή που έκανε στην ομογενειακή εφημερίδα.

Το 2017 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από πρόταση της ΔΕΦΝΚ, «Έτος Καζαντζάκη» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατό του. Η Εταιρεία οργάνωσε εκδηλώσεις σε 48 πόλεις σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος και 52 άλλες χώρες στις πέντε ηπείρους. Ειδικά οργάνωσε για πρώτη φορά εκδηλώσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού, το Βιετνάμ, το Λάος, το Μπουργκίνα Φάσο και την Ταϋλάνδη.

Για το 2018, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση της ΔΕΦΝΚ, οι προτεραιότητες είναι:

– Επιστημονικά Συνέδρια: Ελλάδα, Νότιο Κορέα, Χιλή, Κίνα, Ελβετία, Βουλγαρία και Γερμανία.

– Μουσικές βραδιές: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Βερολίνο, Γεκατερίνμπουργκ (Ρωσία), Πράγα, Παρίσι.

– Εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, κυρίως στην Ευρώπη. – Ταξίδια σε χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης, τις οποίες επισκέφτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης.

– Εκδηλώσεις στην Άπω Ανατολή, στον Καναδά και στη Λατινική Αμερική.

Είναι φανερό, από τα παραπάνω στοιχεία, ότι η ΔΕΦΝΚ, μέσα από τη δράση της για τη διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή σε παγκόσμια κλίμακα του ελληνικού πολιτισμού και γενικότερα της εικόνας της Ελλάδας, σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα μας έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να δείξει τα θετικότερα γνωρίσματά της, αναφέρει ο κ. Γιώργος Στασσινάκης,  Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας και Πρεσβευτής Ελληνισμού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης