Ελλάδα

«Γαλλική Ριβιέρα» τα παράλια Λάρισας με τη νέα ανάπλαση

Πλώρη για την πλήρη ανάπλαση των παραλίων του ν. Λάρισας φαίνεται πως έχουν βάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς, καθώς έρχεται η υλοποίηση της μελέτης ύψους 3,3 εκ. ευρώ που θα αλλάξει την όψη όλου του παραλιακού δρόμου, σε Αγιόκαμπο, Κάτω Σωτηρίτσα και Βελίκα. Η παρέμβαση αφορά σε κατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος δρόμου μήκους 12 χλμ., αλλά μέσα σε αυτή την μελέτη που θα ξεκινήσει άμεσα αναμένεται να ενταχθεί και τμήμα του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου για την ανάπλαση της περιοχής που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αγιάς και βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και της διαβούλευσης με τους φορείς. Μακέτες από αυτή την μελέτη σας παρουσιάζει σήμερα η larissanet.

 

Όπως μπορείτε να δείτε σύμφωνα με τα σχέδια του μελετητή η ανάπλαση που προτείνεται είναι αρκετά εντυπωσιακή και δημιουργεί μια εντελώς νέα και σύγχρονη αισθητική για τα παράλια της Λάρισας δίνοντας πολλούς πόντους για την τουριστική ανάπτυξή τους. Κοιτάζοντας κανείς τα πρώτα σχέδια μπορεί να διακρίνει ότι στην ανάπλαση υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, χώροι για να μπορεί κανείς να περπατήσει αλλά και αρκετά σημεία πρασίνου που συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet εκτός της μελέτης των 3,3 εκ. που θα «τρέξει» άμεσα, αναμένεται και άλλη μία ύψους 1,2 εκ. για την ολοκλήρωση του έργου, που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Ωστόσο κάποια δείγματα αυτής της ανάπλασης δεν αποκλείεται να τα δούμε σχετικά άμεσα.

Η larissanet το προηγούμενο διάστημα σας είχε παρουσιάσει τις γέφυρες και τις πεζογέφυρες που πλέον θα «κουμπώσουν» με την υπόλοιπη εντυπωσιακή ανάπλαση, η οποία αυτή την στιγμή είναι στο στάδιο της προμελέτης. Και αυτές εντάσσονται μέσα στη μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκ ευρώ. Έτσι μπορεί κανείς να φανταστεί την παραλιακή γραμμή πως θα είναι σε ένα βάθος χρόνου με αυτές τις παρεμβάσεις δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες να κάνει κανείς ποδήλατο ή να περπατήσει απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος, διασχίζοντας όλη την παραλία χρησιμοποιώντας παράλληλα τις νέες πεζογέφυρες στα επικίνδυνα σημεία. Επίσης η κατασκευή των γεφυρών θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων από τα ρέματα.

Που θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τις γέφυρες

Οι  βασικές  επεμβάσεις που  προβλέπει το έργο είναι η κατασκευή τριών τεχνικών  γεφύρωσης των ρεμάτων:

Ρέμα Πουρί στον Αγιόκαμπο
Ρέμα Ηλεκτρολόγων στην  Βελίκα
Ρέμα Πλατάνια στην Βελίκα
Με  την  κατασκευή των τεχνικών θα αποκατασταθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία επί του οδικού δικτύου καθώς αυτή σήμερα εξυπηρετείται από ιρλανδικές διαβάσεις, η βατότητα των οποίων διακόπτεται ακόμα και σε μικρές βροχοπτώσεις.

Τα υπό κατασκευή τεχνικά (γέφυρες)

Η larissanet παρουσιάζει την μορφή που θα έχουν οι γέφυρες στη θέση Πλατάνια και στο ρέμα Ηλεκτρολόγων. Θα διαφέρουν απλώς στις διαστάσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης