Ελλάδα

Γρίφος οι φετινές φορολογικές δηλώσεις

Περιθώριο 3 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έχουν 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι και συγκεκριμένα, οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Ιουλίου (σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου).

Ασχέτως με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της δήλωσης θα εξοφληθεί σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως 30 Νοεμβρίου.

Οσοι μισθωτοί δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2016, λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμη και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών και αναγράφεται ότι υπάρχουν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές θα υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις αποδοχές αυτές.

Επίσης, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, στην περίπτωση που ενημερώσουν το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με δήλωση μεταβολής, δύνανται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην περίπτωση αυτή έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους εγγάμους και υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι εκείνο το μέρος του συμφώνου συμβίωσης το οποίο κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δηλώνεται ως υπόχρεος και για τα εισοδήματα του άλλου μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

Οσοι φορολογούμενοι επιθυμούν μπορούν φέτος να δηλώσουν έναν ή δύο τραπεζικών λογαριασμών ΙΒΑΝ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αυτοματοποιημένους μελλοντικούς συμψηφισμούς ή επιστροφές φόρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης