Ελλάδα

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από τον πρωθυπουργό καθίσταται σαφές πως η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, για αυτό και η ΕΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της.

Η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου ανάλογα με την πτώση του τζίρου και το δικαίωμα που δίνεται σε περισσότερες επιχειρήσεις να αιτηθούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα τονώσουν τη ρευστότητα της αγοράς και ειδικά εκείνων των ΜμΕ που παραμένουν αποκλεισμένες από την τραπεζική χρηματοδότηση. Σημαντική θετική εξέλιξη αποτελεί και η αποδοχή στην ουσία του όρου “εποχική εμπορική δραστηριότητα”, η οποία αποτέλεσε αίτημα του εμπορικού κόσμου.

Φυσικά, οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο και θα απαιτούνται συνεχώς διορθωτικές παρεμβάσεις από το οικονομικό επιτελείο μέσω του διαύλου επικοινωνίας με τους φορείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει ανοικτό».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης