Ελλάδα

Δημοπρατείται το νέο, πολυόροφο πάρκινγκ στο Βόλο

Σε δημοπρασία βγαίνει το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωσή του ως προς το κατασκευαστικό μέρος. Τη λειτουργία του θα αναλάβει ιδιώτης, τον οποίο θα αναζητήσει ο Δήμος Βόλου μέσω δημοπρασίας. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια το πάρκινγκ της Φιλελλήνων θα λειτουργήσει το πιθανότερο το ερχόμενο φθινόπωρο δίνοντας λύση στο οξύ πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Τους όρους διενέργειας της δημοπρασίας αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων (Ο.Τ. 590), σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Επίσης, δημιουργούνται τρία καταστήματα σε ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα του α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).

Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση. Η είσοδος – έξοδος του σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων (3 θέσεις).

Ο προορισμός του κτιρίου είναι αποκλειστικά η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοεξυπηρέτηση. Ο Δήμος Βόλου, επιδιώκοντας την πλήρη λειτουργία και αξιοποίηση του κτιρίου, ορίζει ότι θα πρέπει να γίνει κατάλληλη διαμόρφωση του ισογείου εκ μέρους του μισθωτή, ώστε να λειτουργήσει ένα ή περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις.

Οσον αφορά στον τελευταίο όροφο, εφόσον γίνει η σχετική τροποποίηση της άδειας οικοδομής από τον εκμισθωτή, μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το οποίο ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει τις εργασίες της α΄ φάσης του έργου που περιλαμβάνει την αρχική δόμηση και ο μισθωτής θα αναλάβει την αποπεράτωση και κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.

Παραχώρηση για 12 χρόνια

Για την εκμετάλλευση του χώρου θα γίνει δημοπρασία, η οποία θα είναι φανερή και προφορική και θα διενεργηθεί στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα Ν. Ιωνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 360.000 ευρώ.

Στα 2 ευρώ την πρώτη μιάμιση ώρα η στάθμευση

Το πολυώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει 252 θέσεις στάθμευσης. Από αυτές οι 44 θέσεις από 22 στο ε’ και στ’ υπόγεια προορίζονται για τους περιοίκους έναντι 60 ευρώ τον μήνα προκειμένου να αντισταθμιστεί η όχληση που θα προκαλείται από τη λειτουργία του πάρκινγκ και επιπλέον 22 θέσεις στο ζ’ υπόγειο θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έναντι 80 ευρώ τον μήνα.

Οι θέσεις στάθμευσης που θα εκμισθώνονται με την ώρα θα δίνονται χωρίς διάκριση σε όσους τις ζητούν με τη σειρά άφιξης. Ο μισθωτής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του σταθμού πίνακα στον οποίο θα αναγράφονται οι τιμές στάθμευσης και θα προσδιορίζεται ανά πάσα στιγμή αν υπάρχουν ή όχι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

Ως τιμή στάθμευσης ορίζεται το ποσό των 2 ευρώ για την πρώτη μιάμιση ώρα και ακολούθως ο μισθωτής δύναται να καθορίζει ελεύθερα τις τιμές στάθμευσης καθ΄ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και τους όρους εφαρμογής τους. Οι τιμές του τιμοκαταλόγου δεν θα αυξηθούν κατά το πρώτο μισθωτικό έτος.

Τέλος, ο μισθωτής υποχρεούται να εξασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία για δημόσια χρήση του σταθμού από Δευτέρα έως και Κυριακή και για τουλάχιστον 15 συνεχόμενες ώρες την ημέρα.

Ελένη Χάνου Ταχυδρόμος

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης