Ελλάδα

Δυο νέα έργα στον Τύρναβο

Δυο νέα και ιδιαίτερα σημαντικά έργα στην περιοχή του Τυρνάβου σχεδιάζουν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Τυρνάβου, με στόχο την βέλτιστη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση της μετακίνησης των πολιτών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δημιουργία: α) κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του Τυρνάβου και της νέας εθνικής οδού Λάρισας Κοζάνης προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και β) την παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου, από τον κυκλικό κόμβο έως την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.

 

Τα 2 έργα πρόκειται να κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας για να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστά μετά από συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και όχι μόνο. Τα έργα αυτά βοηθούν στην ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων αλλά και στην αποσυμφόρηση του Τυρνάβου από διερχόμενα οχήματα. Οι οδικές αυτές παρεμβάσεις αλλάζουν προς το καλύτερο τις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και τις μεταφορές των εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα πέφτουν χρήματα στην πραγματική τοπική οικονομία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

 

Ο κ. Π. Σαρχώσης από την πλευρά του σημείωσε τα εξής: «Μέσα από την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη ο Δήμος Τυρνάβου, πρόκειται να αποκτήσει δυο σημαντικά έργα πνοής για την κυκλοφοριακή συγκοινωνία των κατοίκων και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ο Δήμος Τυρνάβου ωρίμασε τις μελέτες για τα έργα αυτά και η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας θα τα αξιολογήσει. Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα έργα θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να υλοποιηθούν».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης