Ελλάδα

Εκδήλωση με θέμα «Προσωπικά δεδομένα και δημοσιογραφία»

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Εφετείου Λάρισας και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προσωπικά δεδομένα και δημοσιογραφία».

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη μιλώντας για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση σημείωσε ότι «θα δούμε τι είναι ο κανονισμός και ποια η σκοπιμότητά του στην εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή. Πως θα επηρεάσει τις ζωές μας; Ποια είναι τα όρια που τίθενται στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων; Αυτά είναι ερωτήματα που εισηγητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς ανέφερε ότι « ως κλάδος είχαμε ερωτηματικά για το πως γίνεται η εφαρμογή όλου αυτού του συστήματος. Περιμένουμε απαντήσεις όχι επειδή υπάρχουν όρια στην ενημέρωση. Θεωρούμε ότι η ενημέρωση να έχει μεγάλο εύρος να μην έχει όρια. Ωστόσο υπάρχουν ζητήματα για το πως μπορούν να μεταφερθούν οι ειδήσεις αλλά και το πως θα μεταφερθούν τα ζητήματα που προέρχονται από τη είδηση».

Οι εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι:

– Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ – Ευρωβουλευτή
– Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αρεοπαγίτη ε.τ , Αναπληρωτή Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
– Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων
Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη, Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος,
Τρικάλων Νικόλαος Γουγουλάκης και Καρδίτσας Γιώργος Ανυφαντής, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε Δημήτρης Χορταργιάς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης