Site icon TrikalaVoice

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, στον β’ γύρο μετά από θρίλερ ο Δούκας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες, με πάνω από 300.000 πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες. Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές 270.706 ψήφισαν στον α΄γύρο (207.658 στον β’ γύρο). Μάλιστα, λόγω της υψηλής συμμετοχής δόθηκε παράταση μέχρι να ασκήσουν το δικαίωμά τους όσοι περίμεναν έξω από εκλογικά κέντρα.

 

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με ποσοστό 29,71% (ενσωμάτωση στο 99,46%) και πέρασε στον β’ γύρο οπού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Χάρη Δούκα (21,38%), ο οποίος νίκησε για μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους τον Παύλο Γερουλάνο (21,15%). Η δεύτερη θέση εξελίχθηκε από την αρχή σε θρίλερ, με το όνομα του δεύτερου υποψηφίου να ξεκαθαρίζει όταν η καταμέτρηση των ψήφων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 19,55%, ακολούθησε ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,9%, ενώ 2,3% συγκέντρωσε η Νάντια Γιαννκοπούλου.

Exit mobile version