Ελλάδα

Ελληνικό το αεροδρόμιο με τα πιο ακριβά duty free παγκοσμίως

Πολλοί ταξιδιώτες η αναμονή στο αεροδρόμιο είναι μια καλή ευκαιρία για αγορές. Πόσο όμως συμφέρει τον καταναλωτή η αγορά από τα duty free;

Ο Zach Griff, αναλυτής στην ιστοσελίδα Travel The Points Guy, συγκέντρωσε δεδομένα από 50 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 στις ΗΠΑ, για να προσδιορίσει ποια αφορολόγητα καταστήματα προσφέρουν τις φθηνότερες τιμές στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αφορολόγητων προϊόντων – ποτά, καλλυντικά, αρώματα και προϊόντα καπνού, αναφέρει το CNBCMakeIt.

Στη Σαντορίνη το πιο ακριβό αεροδρόμιο
«Γενικά, να αγοράζετε αλκοόλ στην Καραϊβική, καλλυντικά και αρώματα στην Ευρώπη και καπνό στην Ασία», γράφει ο Griff σε έκθεσή του.

Σύμφωνα με το  Points Guy τα φθηνότερα διεθνή αεροδρόμια για αφορολόγητα καταστήματα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Kuala Lumpur, το αεροδρόμιο Singapore Changi και το Διεθνές Αεροδρόμιο Owen Roberts στα νησιά Cayman. Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο πάντως είναι στη Σαντορίνη.

Ωστόσο, ο Griff επισημαίνει ότι για διαφορετικά είδη προϊόντων μπορεί να βρείτε καλύτερες προσφορές ανάλογα με το πού αγοράζετε.

Φτηνότερο αλκοόλ
Τα διεθνή αεροδρόμια στο Κίεβο της Ουκρανίας, στη Μαδρίτη της Ισπανίας και το Grand Cayman στα Νήσοι Κέιμαν διαθέτουν τις καλύτερες προσφορές για το αλκοόλ, σύμφωνα με το The Points Guy.

Φτηνότερα καλλυντικά και αρώματα
Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης έχουν μερικές από τις καλύτερες προσφορές σε καλλυντικά, σύμφωνα με το The Points Guy. Για τα αρώματα, οι καλύτερες τιμές αφορολόγητων ειδών μπορούν να βρεθούν στο Madrid Barajas της Ισπανίας, στο αεροδρόμιο Πόρτο της Πορτογαλίας και στο Heathrow του Λονδίνου.

in.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης