Ελλάδα

Εντόπισαν χασισοφυτείες με ελικόπτερο στα ορεινά της Καρδίτσας

Δεν είχε προηγούμενο η ευρείας κλίμακας επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κοζάνης για την εξάρθρωση σπείρας που καλλιεργούσε δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης στα ορεινά της Καρδίτσας, από την πώληση της παραγωγής των οποίων θα εξασφάλιζε παράνομα έσοδα ύψους άνω του 1.200.000 ευρώ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και με την βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν οι δυο φυτείες με τα συνολικά 1.249 δενδρύλλια κάνναβης, που βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων η μια από την άλλη, σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή περιοχή των κοινοτήτων Νεράιδας και Καροπλεσίου της Καρδίτσας και συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού που είχαν δημιουργήσει μέλη της σπείρας. Η μία αποτελούνταν από 1.001 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 3,50 μέτρων και η άλλη από 248 δενδρύλλια ύψους 0,60 εκατοστών. Στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν δυο πρόχειρα καταλύματα που χρησιμοποιούσαν τρία από τα μέλη της, τα οποία είχαν αναλάβει τη φροντίδα και την επιτήρησή τους.

Στη συνέχεια, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κοζάνης οργάνωσαν επιχείρηση που εκτελέστηκε ταυτόχρονα στην Πτολεμαΐδα, τη Λαμία και την ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της τοπικής Ασφάλειας, της Κρατικής Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης και Καρδίτσας και της Δίωξης Ναρκωτικών Εορδαίας και Λαμίας με εκπαιδευμένους σκύλους των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας. Κατά τη διάρκειά της, συνελήφθησαν σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Φθιώτιδας ένας 53χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, δυο 43χρονοι και ένας 46χρονος.

Τόσο στις φυτείες, όσο και στα σπίτια των συλληφθέντων σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, κατασχέθηκαν δυο κιλά και 885 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 154 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, 24 σπόροι κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν τρία αγροτικά φορτηγά, δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, δυο κυνηγετικά όπλα με 781 φυσίγγια, 17 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, δυο μεταλλικοί πυροκροτητές, 8,2 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, δυόμισι συσκευασίες με εκρηκτικό τύπου «λουκούμι», δυο ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, μια ψηφιακή ζυγαριά, 16 κινητά με 14 κάρτες sim, έντυπο υλικό με οδηγίες για την καλλιέργεια κάνναβης, σκαπτικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος, ένα ζευγάρι κιάλια και 255 ευρώ. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό την καλλιέργεια, προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εκρηκτικών, κατά περίπτωση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ακόμη μελών της σπείρας. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε η εμπλοκή και άλλων 35 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης