Ελλάδα

Κώστας Καραμανλής από Θεσσαλονίκη: Η ΝΔ υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή που μετέβη πριν από λίγο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια σιωπής και έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ  αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και τόνισε ότι σε αυτόν τον μισό αιώνα από την ίδρυση του κόμματος, η παράταξη παραμένει πυλώνας της δημόσιας ζωής και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μια μεγάλης νίκης. «Αυτό έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες»

«Ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας . Η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον» πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής και αμέσως μετά έστειλε μήνυματα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κυβέρνηση Τσίπρα για τον πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Πιστευουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς και εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους. Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα…» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε δω για να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το αξιόμαχό τους»

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε επίσης ότι ορθώς η ΝΔ επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος με έναν έντονα συναισθηματικά λόγο είπε απευθυνόμενος στους Μακεδόνες: «Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες… Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης