Site icon TrikalaVoice

Λάρισα: Έχυσαν γάλα οι κτηνοτρόφοι (φωτ.- video)

Με πορεία μετά το συλλαλητήριο τους στη κεντρική πλατεία συνεχίστηκε η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων. Η πορεία σταμάτησε έξω από το ξενοδοχείο από τα ΜΑΤ που ήταν παραταγμένα εκεί λίγο πριν το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.  Μια 15μελής επιτροπή συνάντησε το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στο σημείο επί της οδού Παπαναστασίου που τους είχαν σταματήσει τα ΜΑΤ.

Τι κέρδισαν από τη συνάντηση

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα. Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το θέμα της Διεπαγγελματικής της Φέτας και της σύστασής της. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τους κτηνοτρόφους με θέμα την φέτα την ερχόμενη Παρασκευή ώστε πιθανόν να βρουν κοινό τόπο και να «κλειδώσει» η Διεπαγγελματική. Ο υπουργός με αφορμή τις δύο προτάσεις που έχει στα χέρια του ζήτησε να προστεθούν άλλα δύο μέλη και να γίνει 9μελές το συμβούλιό της.

Μάλιστα δεσμεύτηκε να φέρει το επόμενο διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο στην μεταφορά του γάλακτος από τα φορτηγά, ώστε να φαίνεται από παρελήφθη και που κατέληξε το προϊόν.

Larissanet.gr

Exit mobile version