Ελλάδα

Λάρισα: Επέστρεψε υγιής στο σπίτι του ο Κώστας Γκουσγκούνης

Μόλις μία μέρα χρειάστηκε να μείνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο δημοφιλής Λαρισαίος ηθοποιός, Κώστας Γκουσγκούνης. Μπορεί να έχει πλέον επιστρέψει υγιής στο σπίτι του, αλλά η είδηση της περιπέτειας που αντιμετώπισε ανησύχησε τους φίλους και τους θαυμαστές του σχεδόν 90χρονου Κώστα…

Στο σπίτι του στην Λάρισα τον εντόπισε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Open TV της Αθήνας. Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε έχει πλέον αντιμετωπιστεί και αισθάνεται πάρα πολύ καλά. Ετοιμαζόταν μάλιστα να βγει για καφέ με φίλους και στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι θα πρέπει να προσέξει λόγω του κορωνοίου και του προχωρημένου της ηλικίας του, ο δημοφιλής ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν τον φοβίσουν τέτοιοι ιοί!

Ποιός είναι ο Κώστας Γκουσγκούνης

Στην ερώτηση «ποιός είναι ο Κώστας Γκουσγκούνης;», η πλειοψηφία του αντρικού και όχι μόνο πληθυσμού, είναι πολύ πιθανό να απαντήσει «είναι άξιος», όπως ήταν ο τίτλος μίας από τις πολλές ερωτικού και πορνογραφικού περιεχομένου ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε και οι οποίες τον κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή σε γενιές νέων ανθρώπων.

Θρυλικές έχουν μείνει ορισμένες από τις – εκτός σεναρίου – ατάκες που έλεγε σε συμπρωταγωνίστριές του σε κάποιες από αυτές τις ταινίες!

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931 και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας από τον πατέρα του, γνωστό φωτογράφο της εποχής, Μίμη Γκουζγκούνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγαίνοντας στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, άνοιξε φωτογραφείο στον Χολαργό.

Γρήγορα όμως τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, η ηθοποιία και ήδη από εκείνα τα χρόνια εμφανίστηκε καταρχάς ως κομπάρσος και στη συνέχεια με μικρούς ρόλους σε αρκετές γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ενδεικτικά, εμφανίστηκε στις ταινίες «Η Αγνή του λιμανιού», «Η θεία από το Σικάγο», «Ο λεφτάς» και «Μια ζωή την έχουμε» όπου υποδύεται τον καφετζή, με μαλλιά ακόμα.

Από τη δεκαετία του ΄60 και μέχρι τη δεκαετία του ΄80 εμφανίστηκε σε αρκετές αστυνομικές – ερωτικές καλτ ταινίες, που έχουν μείνει στην ιστορία του είδους, ως επί το πλείστον soft core, αλλά και ορισμένες hard core. Γνωστότερες από αυτές είναι οι «Χωρίς ιδανικά», «Σεξ … 13 μποφόρ», «Διεστραμμένοι από τη γέννα τους», «Ο ανώμαλος», «Ηταν άξιος», «Ο ηδονοβλεψίας», «Πάθος και ηδονή», που τον μετέτρεψαν σε έναν ζωντανό θρύλο.

Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο ιστορικό σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», διασκευή του κορυφαίου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, όπου έπαιξε τον ρόλο του Σείζη. Μια μικρή εμφάνιση έκανε και σε επεισόδιο του γνωστού σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά», τη δεκαετία του ΄90.

Εκείνο το διάστημα συμμετείχε ως γκεστ σε ορισμένες μαύρες κωμωδίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως το «Ράδιο Μόσχα» του Νίκου Τρανταφυλλίδη, πρόωρα χαμένου γιου του Χάρυ Κλυνν.

Η τελευταία του παρουσία σε ταινία ήταν το 2010, στο «Ελληνίδες next top models σε όργια – Η επιστροφή του δασκάλου», όπου βέβαια έπαιξε … τον εαυτό του!

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε και ζει στη Λάρισα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτικές προτιμήσεις του Κώστα Γκουσγκούνη, καθώς τη δεκαετία του ΄80 υπήρξε φανατικός θαυμαστής και υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου. Λέγεται μάλιστα οτι είχε ευγενικά αρνηθεί πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος βουλευτής. Το 2015 εξέφρασε την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης