Ελλάδα

Λία Ρογγανάκη: “Ας το κάνουμε για χάρη μας”

Οι θαμώνες στο καφενείο ,το δόσιμο των χεριών, άλλοτε ένα θερμό, σφιχτό πιάσιμο ,άλλοτε ένα  χλιαρό πιάσιμο του χεριού και μερικές φορές  άρνηση να δώσουν το χέρι ,υποδηλώνοντας αδιαφορία προς το άτομο που έχουν απέναντι.

Στην συνέχεια οι συστάσεις « Γεια σας με λένε Αγλαΐα  Ρογγανάκη ,είμαι ιατρός στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και  είμαι υποψήφια στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού.»

Έπειτα αντιδράσεις «τι θέλεις και ασχολείσαι;». Κάποιοι θα ειρωνευτούν, άλλοι θα χλευάσουν ή θα  βγάλουν τον θυμό τους. Αδιαφορείς πλήρως για τα κοινά; Πάλι κάποιοι θα σε κατακρίνουν ή θα σε κατηγορήσουν ! Άρα τι κάνεις σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπου όλοι είναι απογοητευμένοι;

Εγώ απλά  άφησα  τη συνείδησή μου να με οδηγήσει και αποφάσισα ότι ντρέπομαι να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια να περιμένω κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Με την πολιτική είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι, από την στιγμή που συνειδητοποίησα πως εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα δεν μας αρέσουν γιατί ο Μεσσίας δεν θα έρθει να μας σώσει.Μόνο  από εμάς  και τις επιλογές μας εξαρτάται το μέλλον που θα ζήσουμε. Δύσκολος ο αγώνας που διάλεξα αλλά ο σκοπός ύψιστος , προσφορά για το κοινό καλό, για τον συνάνθρωπο ,όπως ακριβώς έμαθα να κάνω με το λειτούργημα που ασκώ.

Μετά από όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια δεν δικαιολογείται να εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι,  τίποτα δεν θα αλλάξει μαγικά. Απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς οδηγούμαστε σε μια γενικότερη ισοπέδωση των πάντων που είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Η εποχή αυτή όμως, είναι που σε αναγκάζει να ασχοληθείς  με τα κοινά, ή να εκφράσεις πολιτική σκέψη αν θέλεις να βελτιώσεις  την καθημερινότητα την δικιά σου και των συμπολιτών σου. Το να ζητάς μια καλύτερη κοινωνία, ένα ποιοτικότερο μέλλον, απ’ αυτό που κάποιοι σου  προσέφεραν  ως τώρα ,κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων  και όχι  να δαιμονοποιείται από τους αυτοχαρακτηρισμένους ως αγανακτισμένους ή αδικημένους.

Η επιλογή είναι δική μας και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.Πολίτες οι όποιοι δεν ενδιαφέρονται  να προβληματιστούν για το αν πρέπει να ψηφίσουν τον έναν η τον άλλον, θα ψηφίσουν τον έναν γιατί αυτόν ψήφιζαν από πάππου προς πάππου και τον σταυρώνουν μηχανικά ,θα ψηφίσουν τον άλλον γιατί είναι κουμπάρος, φίλος ,γείτονας ή γιατί βλέπουν τη  φωτογραφία του στην εφημερίδα. Τελικά δεν συνειδητοποιεί κανείς πως η ψήφος μας καθορίζει το δικό μας μέλλον και  το μέλλον του τόπου που ζούμε, που ξυπνάμε κάθε πρωί ,που πηγαίνουμε στην δουλειά μας, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας ; Ψάξε μέχρι εκείνη την στιγμή ώριμα , ανακάλυψε τελικά ποιος αξίζει σε εσένα και τα παιδιά σου.

 

Αυτή την φορά  φέρσου γενναία και ανάλαβε την ευθύνη σου, αφιέρωσε τον χρόνο να βρεις  ποια είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει κάθε υποψήφιο να ασχοληθεί  με τα κοινά, ποια ήταν η μέχρι τώρα πορεία της ζωής του στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και μετά κάνε την επιλογή σου. Επέλεξε εκείνο τον υποψήφιο που αξίζει να σε εκπροσωπήσει και αξίζει να του δώσεις την δυνατότητα να διεκδικήσει για σένα και το καλό του τόπου μας και της ζωής μας. Καιρός να αρχίσουμε να επιλέγουμε με τα σωστά κριτήρια , ας το κάνουμε για χάρη μας.

   Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός

 Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος  με τον Κώστα  Αγοραστό

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης