Ελλάδα

Λαμπρά πανήγυρη του Αγίου Ιγνατίου μετά Χειροτονίας Πρεσβυτέρου στο Λιδωρίκι Φωκίδος

????????????????????????????????????

Με τη δέουσα λαμπρότητα αλλά και την προσήκουσα θρησκευτική κατάνυξη η ενορία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λιδωρικίου Φωκίδος εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Νωρίς το απόγευμα της περασμένης  Τρίτης 19 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου υπό του σεπτού Ποιμενάρχου της των Φωκιδαίων Εκκλησίας Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεοκτίστου στα προπύλαια του ναού ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής – Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης  τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ηλία Παγώνη, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, υιού του Οικονόμου π. Δημητρίου Παγώνη. Ο κ. Θεόκτιστος προέτρεψε τον νέο Ιερέα να διακονεί με πίστη τόσο τον Θεό όσο και τους ανθρώπους λέγοντας χαρακτηριστικά «χωρίς τον επίσκοπο και τους Ιερείς δε μπορεί να υπάρξει εκκλησία ο Ιερεύς βοηθά τον άνθρωπο να βρει τον Χριστό είναι οδηγός των ψυχών των χριστιανών και αυτή την αποστολή αναθέτουμε σήμερα στον π. Ηλία. Να του δώσει ο Θεός την χάρη να τελεί και επιτελεί τα Μυστήρια της εκκλησίας». Κλείνοντας του επέστησε την προσοχή για το μεγάλο, υπεύθυνο αλλά και ευχάριστο έργο που αναλαμβάνει, νουθετώντας τον να έχει πάντα στήριγμα τον Χριστό ακόμη και αν τον απογοητεύσουν οι άνθρωποι.

Τον Σεβασμιώτατο κατά τις εόρτιες  θρησκευτικές εκδηλώσεις πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φωκίδος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Αρχιμανδρίτης – εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  π. Χρύσανθος Καρατζαφέρης , καθώς και αρκετοί ιερείς της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι την άριστη και υποδειγματική διοργάνωση των διήμερων θρησκευτικών εκδηλώσεων με αφορμή την ιερά μνήμη του Αγίου Ιγνατίου, είχε ο Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Λιδωρικίου π. Θεοφύλακτος Μπαλιάκος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης