Site icon TrikalaVoice

Μήλος: Γιατί το μισό νησί είναι ακατοίκητο – Οι διαμαντένιες παραλίες της (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η Μήλος, όπου χιλιάδες ξένοι και Έλληνες τουρίστες συρρέουν για να θαυμάζουν τα πιο κρυστάλλινα νερά των Κυκλάδων και το περίεργο ανάγλυφο της.

 

Μάλιστα η Μήλος είναι γνωστή και για το ηφαιστειακό τοπίο της και μετρά πάνω από 70 παραλίες όπου μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο δύσκολους επισκέπτες της.

Χαρακτηριστικό είναι πως όσοι την επισκέπτονται τρέχουν στην κυριολεξία να προλάβουν να δουν όσες περισσότερες παραλίες μπορούν καθώς τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και το τοπίο που προσφέρει η κάθε παραλία καθηλώνει του πάντες!

Επιπρόσθετα, αρκετες παραλίες είναι προσβάσιμες με μηχανάκι και με αυτοκίνητο ενώ τα «διαμαντάκια» του νησιού είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα.

Ακόμη, το μισό νησί δεν είναι κατοικήσιμο διότι σχεδόν ολόκληρο το δυτικό κομμάτι της ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000, φιλοξενεί τον μεγαλύτερο υγρότοπο των Κυκλάδων (Αχιβαδόλιμνη), ενώ αποτελεί βιότοπο της μεσογειακής φώκιας, της κόκκινης οχιάς της Μήλου και της σαύρας.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλακά με τα πλακόστρωτα στενά της, το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της και τις πολλές επιλογές σε φαγητό που μπορεί να βρει κανείς εφόσον την επισκεφτεί. Παράλληλα σε απόσταση λίγων λεπτών βρίσκεται από στην μια πλευρά ο Αδάμαντας με την πανέμορφη θέα που παρέχει προς την θάλασσα και τα μπαράκια που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος ενώ ταυτόχρονα η Απολλώνια που βρίσκεται γύρω στα 15 λεπτά από τον Αδάμαντα είναι μια εναλλακτική επιλογή για μια γρήγορη επίσκεψη στην περιοχή είτε για μπάνιο είτε για φαγητό. Τέλος σε απόσταση αναπνοής από την Πλάκα βρίσκεται το χωριό Τρυπητή , εκεί τα ήσυχα στενά με το παραδοσιακό ύφος του χωριού δίνουν μια επιλογή για μια πιο ήσυχη νύχτα.

Παρακάτω, η Karfitsa, θα σας ταξιδέψει σε μερικές παραλίες του νησιού: 

Σαρακήνικο

Παπάφραγκας

Φυροπόταμος

Κλέφτικο 

Γέροντας

Τσιγκράδο

Αρκούδες

Μανδράκια

Κλίμα

Σπύλαιο Συκιάς

Exit mobile version