Site icon TrikalaVoice

Με χαμόγελα ξεκινάει η σεζόν στα παράλια της Λάρισας

Με χαμόγελα και θετικούς οιωνούς ξεκινάει η φετινή τουριστική σεζόν στα παράλια του νομού Λάρισας, όπως προκύπτει από τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Οι προκρατήσεις και οι ηλεκτρονικές κρατήσεις καταδεικνύουν αυξημένο τουριστικό ρεύμα από χώρες της Βαλκανικής και της Ευρώπης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αυτές τις ημέρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους περίπου 700 Πολωνοί φοιτητές που διαμένουν σε καταλύματα των παραλίων του Δήμου Αγιάς.

Παράλληλα, διαπιστώνεται πως αποδίδει καρπούς για την περιοχή η συμμετοχή μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τουριστικές εκθέσεις του Εξωτερικού, γεγονός που «άνοιξε» τα τοπικά παράλια σε ξένες αγορές.

Βέβαια, ένα άλλο μέτωπο είναι αυτό του εσωτερικού τουρισμού, για τον οποίον είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς  οι Έλληνες σε ότι αφορά τις θερινές τους διακοπές αποφασίζουν την… τελευταία στιγμή, ενώ σαφώς «ψαλιδίζει» τις προσδοκίες η συνέχιση της οικονομικής κρίσης.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως οι επιχειρηματίες του τουρισμού θέτουν το θέμα της ελλιπούς σήμανσης στο νέο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος – όπως επισημαίνουν – δεν διευκολύνει όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς τα παράλια των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.

Συνάμα καταγράφουν ως αναγκαία την ολοκλήρωση του κόμβου στον Πυργετό.

Exit mobile version