Ελλάδα

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 221.225 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Συγκεκριμένα νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε η απόφαση ένταξης του έργου στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν.Λ» προϋπολογισμού 221.225 €, με Δικαιούχο Φορέα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας,. Το έργο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

 

Το έργο αφορά σε προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την Νευρολογική Κλινική και την Ψυχιατρική Κλινική. Ειδικότερα και ανά κλινική: Η Νευρολογική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτρομυογράφο 6 καναλιών, με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο 24ωρης καταγραφής τουλάχιστον 25 καναλιών ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και 14 διπολικών καναλιών και με δύο μόνιτορ μεγέθους τουλάχιστον 10 ιντσών και τουλάχιστον 4 κυματομορφών. Η Ψυχιατρική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο τουλάχιστον 32 καναλίων από τα οποία τουλάχιστον 9 θα είναι διπολικές και βοηθητικές είσοδοι, συμβατό με διακρανιακό μαγνητικό ερεθιστή, ένα σύστημα νευροπλοήγησης, συμβατό με μαγνητικό ερεθιστή και ένα μαγνητικό ερεθιστή με δυνατότητα παραγωγής μονοφασικής, διφασικής κυματομορφής και κυματομορφής μισού ημιτόνου.

 

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ:

 

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται σημαντική βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η Νευρολογική κλινική δεν διαθέτει ηλεκτροεγκεφαλογράφο 24ωρης καταγραφής με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνεχής παρακολούθηση ασθενών και ως εκ τούτου πρέπει να μεταβαίνουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα με προφανείς επιπτώσεις στην κλινική τους κατάσταση και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ο υπάρχων ηλεκτρομυογράφος είναι πολύ παλαιάς τεχνολογίας που συνεπάγεται τη μη καλή λειτουργία του και συχότητα βλαβών,  με αρνητικά αποτελέσματα στο έργο της κλινικής αλλά και στο έργο άλλων ειδικοτήτων που απευθύνονται στη Νευρολογική κλινική για αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών. Τέλος, η κλινική δεν διαθέτει μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών σύγχρονης τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών με μυασθένεια, πολυνευροπάθειες, εγκεφαλίτιδες, αλλά και ασθενών που έχουν υποστεί θρομβόλυση. Αντίστοιχα η Ψυχιατρική κλινική δεν διαθέτει σύστημα νευροπλοήγησης, επαναληπτικό μαγνητικό ερεθιστή και ηλεκτροεγκεφαλογράφο, τα οποία δύνανται να συνεργαστούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιηθούν τόσο κλινικά για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως ανθεκτική κατάθλιψη, όσο και ερευνητικά για τη μελέτη νευροφυσιολογικών παραμέτρων σε ασθενείς ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων που δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδοτικά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης