Ελλάδα

Ο Αγοραστός παρουσίασε το σχέδιο που αλλάζει τα πάντα στις υποδομές της χώρας

Ευρεία σύσκεψη χθες στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr εκεί συνεδρίασε η Επιτροπή καθοδήγησης για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών λυμάτων οικισμών άνω των 2.000 κατοίκων.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σχεδίασαν από κοινού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Willebordus Slujiters και Παναγιώτης Θάνου.

Το σχέδιο κατατέθηκε προ τριετίας και υιοθετήθηκε από την τότε Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς προβλέπει καλές πρακτικές ανάπτυξης αποχετευτικών δικτύων σε όλους τους οικισμούς με άνω των 2.000 κατοίκων. Μάλιστα με παρέμβαση Αγοραστού έγινε δεκτή η πρόταση να καλύπτονται τα έξοδα σύνδεσης του δικτύου με σπίτια και επιχειρήσεις, μέσα από το ΕΣΠΑ, δίχως να επιβαρύνουν έτσι ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε τις ΔΕΥΑ της χώρας, οι περισσότερες εκ των οποίων αδυνατούν να το κάνουν.

«Είναι πραγματικές λύσεις, σε πραγματικά προβλήματα και θέματα της ζωής και όχι απλά εκθέσεις ιδεών» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του «να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό βάζοντας πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης