Ελλάδα

Ο αποχαιρετισμός στον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο (video)

Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του.

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπήρχαν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο.  Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία  ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.

Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.  Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία και μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης