Site icon TrikalaVoice

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Λαρίσης

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητρόπολης Λαρίσης.

Στην πρώτη του δήλωση για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρει:

«Βαθιά θλίψη και οδύνη, μας προξένησε η πρόωρη εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Ο μακαριστός, πλέον, προσφιλής μας αδελφός και συλλειτουργός, υπήρξε αληθώς πρότυπο υπομονής, αγάπης και καρτερικότητος, τόσο κατά τη διάρκεια της Επισκοπικής του διακονίας όσο και κατά την τελευταία δοκιμασία της ασθενείας του.

Ως γνήσιος ποιμένας και μετριοπαθής Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος διακρίθηκε για την ταπείνωση, την ανεξικακία και την συγχωρητικότητά του.

Διατηρώντας πάντοτε την αγαθή ανάμνηση της άριστης γειτονίας μας και της άψογης συνεργασίας μας, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του».

Ο κ. Ιγνάτιος θα ασκεί τη διοίκηση της Μητροπόλεως Λαρίσης μέχρι της εκλογής νέου Μητροπολίτου, κατά πάσα βεβαιότητα στην τακτική συνεδρία της Ιεραρχίας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Η Εξόδιος Ακολουθία

Το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Ιγνατίου, αναμένεται στη Λάρισα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με το τυπικό θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (σ.σ. συνήθως τίθεται για τρεις μέρες, αλλά λόγω της μεταφοράς του από τις Η.Π.Α. δεν είναι βέβαιο πως θα τηρηθεί ο συγκεκριμένος χρόνος) και κατά την Εξόδιο Ακολουθία αναμένεται να προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και πλειάδα Ιεραρχών.

Exit mobile version