Ελλάδα

«Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν» επιστρέφει 40 χρόνια μετά στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 1979, όταν η τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων) μετέδιδε το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.
Διάσημοι πρωταγωνιστές του τότε και του σήμερα, όπως ο Πέτρος Φυσσούν, η
Μπεττυ Αρβανίτη, η Όλγα Πολίτου, ο Νίκος Τσούκας, η Νελλη Γκίνη, ο Άλκης
Παναγιωτίδης και πολλοί άλλοι, συμμετείχαν σε μία τηλεοπτική παραγωγή υψηλών
ποιοτικών αξιώσεων που παραμένει ζωντανή στη μνήμη πολλών τηλεθεατών. Η σειρά, γυρισμένη σε μεγάλο βαθμό στη Λάρισα, και συγκεκριμένα στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή και στην ευρύτερη παραποτάμια περιοχή του Πηνειού, έφερε, για πρώτη φορά στην τηλεοπτική μυθοπλασία, την πρωτεύουσα τουθεσσαλικού κάμπου, στο προσκήνιο της μικρής οθόνης.

Σαράντα Χρόνια μετά, ο Δήμος Λαρισαίων, η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή
(Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ) και  η Περιφερειακή Υπηρεσία
Τουρισμού Θεσσαλίας (Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας) του Υπουργείου Τουρισμού, ανασύρουν στην μνήμη μας το τηλεοπτικό αριστούργημα του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη και διοργανώνουν εκδήλωση στα τέλη Μαρτίου 2020 όπου θα προβληθούν διασωθέντα αποσπάσματα της σειράς. Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το παρόν και συντελεστές της σειράς.

Σήμερα παραχωρήθηκε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή συνέντευξη με αφορμή την εκδήλωση. Από τον δήμο Λαρισαίων ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Νταής τόνισε ότι «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα βοηθήσει την πόλη και την περιοχή στα ζητήματα τουριστικής προβολής που επιδιώκει. παράλληλα βοηθά στην ανάδειξη της σχολής η ετοιμάζεται να μπει στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που αναμένεται να έρθει προς έγκριση σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κα Μαρία Κλεισιάρη Διευθύντρια της Αβερωφείου Σχολής τόνισε πως η σχολή θέλει να βάλει ένα λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια και είναι έτοιμη να συμβάλλει τα μέγιστα και συνεργαστεί για αντίστοιχα γεγονότα.

Ο κ. Νικόλας Σαρούκος Προϊστάμενος ελέγχου επιθεωρήσεων και τουριστικής ανάπτυξης Θεσσαλίας για το υπ. Τουρισμού Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη σειρά είχε μια καινοτομία για την εποχή καθώς εγκαταλείπει τα στούντιο και επιλέγει να κάνει εξωτερικά γυρίσματα και μάλιστα σε ένα χώρο με ιδιαίτερη για την εποχή αξία, την Αβερώφειο Σχολή.

Ο κ. Ιωάννης Νταβέλης Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σημείωσε ότι η σύνδεσμος θα είναι αρωγός σε αυτή τη δράση και σημείωσε με νόημα ότι θα πρέπει αυτό να αποτελέσει αφορμή για την ανάδειξη της Αβερωφείου Σχολής.

Η κα Ιουλία Κανδύλα συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Θεσσαλίας η ποία καθώς την έχει μελετήσει θεωρεί την Αβερώφειο ως αγαπημένο και οικείο της χώρο. Υποστήριξε μάλιστα ΄τι πρόκειται για ένα ορόσημο της πόλης που πρέπει να αξιοποιηθεί.

larissanet.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης