Ελλάδα

Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας

Προσλήψεις, σε βάθος τριετίας, για 15.000 εκπαιδευτικούς προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής.

Οπως είπε ο υπουργός, 4.500 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2019, 5.250 το 2010 και 5.250 το 2021.

«Η πορεία προς την κανονικότητα είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο. Δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά το σημαντικό είναι τα βήματα που γίνονται να κατοχυρώνουν αυτήν την πορεία προς την κανονικότητα» ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου και συνέχισε:

«Για το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και τα αναδρομικά των Πανεπιστημιακών αλλά και τον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών για την Ειδική Εκπαίδευση. Και σε λίγες μέρες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε βάθος τριετίας, θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί: 4.500 το 2019, 5.250 το 2010, 5.250 το 2021».

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης