Ελλάδα

Σπουδές στη Γαλλία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ανακοινώνει ότι θα δέχεται καθημερινά κατόπιν προσωπικού ραντεβού υποψηφίους για προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου .

Η αίτηση εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο υποβάλλεται μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 13 Μαρτίου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της 3ης Λυκείου. Είναι ωστόσο δυνατό να κάνει ο υποψήφιος αυτή την αίτηση και μετά από μία ή περισσότερες χρονιές αφού ολοκληρώσει τις σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρώτος γαλλικός πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών είναι το «Licence», το οποίο αποκτάται μετά από 3 χρόνια. Το πρώτο έτος σπουδών είναι το «L1».

Στη Γαλλία, για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο απαιτείται κατοχή του τίτλου «Baccalauréat». Κατά συνέπεια, οι Έλληνες μαθητές πρέπει να προσκομίσουν τον ισότιμο του τίτλο, δηλαδή το Απολυτήριο Λυκείου (με τις Πανελλαδικές εξετάσεις). Δεν υπάρχει όριο κατώτατης βαθμολογίας.

Απαιτείται γνώση των γαλλικών επιπέδου Β2, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες . Ωστόσο, μπορεί ένα πανεπιστήμιο να απαιτήσει το C1.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι γνωρίζουν γαλλικά αλλά δεν διαθέτουν πιστοποίηση, μπορούν να δώσουν ένα τεστ γνώσεων (TCF) στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο γίνεται δεκτό από τα γαλλικά πανεπιστήμια.

Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ 2410287508

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης