Ελλάδα

Στις 17,5 μονάδες ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος «μετρήθηκε» στις 17,5% μονάδες στην πρόθεση ψήφου: 15,5% λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 33% της ΝΔ. Η «ψαλίδα» άνοιξε μεταξύ των δύο κομμάτων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου.
Ταυτόχρονα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει την πεποίθηση ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης οφείλεται στο φόβο του πρωθυπουργού για το πολιτικό κόστος και προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία (ποσοστό 73%). Το ίδιο πιστεύουν και ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι 9 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ.

Οι έξι στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή της στην εξουσία, ενώ μολις το 3,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλές από τις εξαγγελίες- ενώ ένας στους 3 πιστεύει ότι «προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε».

Μόλις το 3,5% από το σύνολο των ψηφοφόρων είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση, ενώ ένας στους δύο (51%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 8,5% δηλώνει ευχαριστημένο από τις κυβερνητικές επιδόσεις.

Στο ερώτημα τί κυβέρνηση θέλετε, το 30% θα έβλεπε πιο αισιόδοξα τα πράγματα αν γίνονταν τώρα εκλογές, ενώ το 38% θα ήθελε οικουμενική από την παρούσα βουλή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα κόμματα λαμβάνουν: Νέα Δημοκρατία 33%, ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%, ΧΑ: 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%, ΚΚΕ: 7%, Το Ποτάμι: 2%, ΑΝΕΛ: 2%, Ενωση Κεντρώων: 2%, Πλεύση Ελευθερίας: 2%, ΛΑΕ:1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος (Αποχή, Άκυρο, Λευκό, Αναποφάσιστοι) φθάνει το 22,5%.

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 6-8 Απριλίου, σε δείγμα 1.081 άτομα, πανελλαδικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης