Ελλάδα

Στο εδώλιο δικηγόρος για υπεξαίρεση

Στο κάθισμα του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας αναμένεται να καθίσει σε λίγο διάστημα συνδικαλιστής δικηγόρος καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση 71.000 ευρώ από Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ειδησεογραφικής σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου», πρόκειται για μέλος προεδρείου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανήκει και η εκδίκασή (μέσω της ειδικής δωσιδικίας για τους δικηγόρους) της υπόθεσης αναμένεται να προξενήσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις του Δ.Σ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εν λόγω δικηγόρος είχε συνάψει μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την Τράπεζα. Οι δύο πλευρές είχαν συνεργασία που κόντευε τη δεκαετία και αφορούσε κυρίως στο χειρισμό των υποθέσεων κατά οφειλετών της Τράπεζας. Κατηγορείται πως ενώ εισέπραξε για ένα διάστημα πέντε ετών ποσό 37.000 ευρώ, ως προκαταβολές για δικαστικά έξοδα και άλλα για να προβεί σε κάποιες ενέργειες αυτές δεν έγιναν ποτέ και έτσι η Τράπεζα αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση.
Εκτός από αυτό όμως, κατηγορείται και για ένα ποσό της τάξης των 34.000 ευρώ επιπλέον. Αυτό αφορούσε στην πληρωμή ενός δικαστικού ενσήμου για συζήτηση αγωγής. Κατηγορείται ότι εισέπραξε το ποσό δίχως όμως να καταθέσει το δικαστικό ένσημο στο δικαστήριο, αλλά ούτε και να το αποδώσει στην Τράπεζα κατά την καταγγελία της σύμβασης.
Η πράξη την οποία καλείται να αντιμετωπίσει είναι υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Να σημειωθεί πως για το ίδιο πρόσωπο πριν από λίγο διάστημα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ξεκίνησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η προκαταρκτική εξέταση άρχισε από μήνυση που κατέθεσε η τράπεζα σε βάρος του εν λόγω θεμιστοπόλου για πράξεις που φέρεται πως έγιναν στη Λάρισα και αφορούν μεγαλύτερα ποσά από την παραπάνω υπόθεση.
Άγνωστο όμως παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή, εάν κάποιες από αυτές τις πράξεις (που εξετάζονται στην εισαγγελική έρευνα) συμπίπτουν με αυτές που θα εξεταστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης που έχει οριστεί για τα τέλη του Απρίλη στη Λάρισα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου» (22 Δεκέμβρη του 2019), με την έρευνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προσπαθήσει να ψηλαφήσει την υπόθεση και να ελέγξει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και σε τι βαθμό. Το γεγονός πως διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα οδηγήσει και σε ποινική δίωξη καθώς εάν δεν βρεθούν επαρκή στοιχεία ενδέχεται να αρχειοθετηθεί. Όσον αφορά όμως σε πράξεις κακουργηματικού βαθμού είναι απαραίτητο να προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα από την αρμόδια Εισαγγελία.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης