Ελλάδα

Στρώμα έφερε «έμφραγμα» στη γέφυρα Καλατράβα! (φωτ.)

Η χθεσινή ημέρα, με τους τεράστιους όγκους νερού που κατέβαιναν από τα ρέματα λόγω της κακοκαιρίας, ήταν ίσως η πιο δύσκολη και επικίνδυνη για την περιοχή των παραλίων του Δ. Αγιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το θέμα δεν θα διαβάσετε κάτι περί κρατικής ανευθυνότητας αλλά για την απίστευτη έλλειψης της προσωπικής ευθύνης που χαρακτηρίζει κάποιους, σε σημείο πραγματικά που αυτή μπορεί να είχε καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Χθες το πρωί η γέφυρα Καλατράβα στο Αγιόκαμπο «στέναζε» από τους όγκους νερού που κατεβάζει το ρέμα. Το νερό ήταν τόσο που πραγματικά δυσκολευόταν να διέλθει κάτω από την γέφυρα. Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας και του δήμου για να δει την κατάσταση. Αυτή η κατάσταση μάλλον παραξένεψε τους υπεύθυνους. Εκεί πριν μια εβδομάδα περίπου είχαν γίνει έργα αποκατάστασης λόγω της προηγούμενης κακοκαιρίας.

Η γέφυρα φέρει στα άκρα της οπές απορροής προκειμένου να μην παρουσιάζει πρόβλημα με όσο όγκο υδάτων και να κατεβάσει το ρέμα. Κάποιοι λοιπόν από το κλιμάκιο με μια πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσαν ότι η μία οπή απορροής φράσσονταν από ένα μεγάλο στρώμα που κάποιος- μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση- θέλησε να το πετάξει καθώς δεν το χρειαζόταν- μέσα στο ορμητικό ρέμα, με την γέφυρα να είναι ένα κλικ πριν από το «έμφραγμα».

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση και το στρώμα απομακρύνθηκε. Έτσι η κατάσταση λίγο ώρα μετά εκτονώθηκε. Η προσωπική αδιαφορία και το «ωχ αδελφέ» κάποιων που μάλλον δεν αντιλήφθηκαν την κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει το σπάσιμο του ρέματος με δυσάρεστες συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους.

Larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης