Ελλάδα

Το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων στη Βουλή των Ελλήνων

Η σχολική χρονιά άρχισε πολύ ευχάριστα για μας τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Σχεδόν με το ξεκίνημα ενημερωθήκαμε για την διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφτούμε τη Βουλή και η ανυπομονησία μας ήταν μεγάλη.

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του σχολείου. Ενθουσιασμένοι επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκινήσαμε. Η πρωτεύουσα μας περίμενε. Φτάσαμε έξω από το κτήριο της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος και επειδή η βροχή πήρε τη θέση του ήλιου,  μπήκαμε όλοι  γρήγορα  μέσα, χωρίς να απολαύσουμε το εξωτερικό περιβάλλον. Εκεί ενημερωθήκαμε για την ιστορία και τους χώρους του κτηρίου και επισκεφτήκαμε την έκθεση με τίτλο «Ρήγας Φεραίος και επανάσταση» στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου. Στη συνέχεια μπήκαμε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής όπου για λίγο γίναμε βουλευτές  στα βουλευτικά έδρανα αφού δεν υπήρχε συνεδρίαση. Φύγαμε ικανοποιημένοι και περήφανοι για το θεσμό της δημοκρατίας. Η πρώτη μας μέρα έκλεισε ευχάριστα απολαμβάνοντας το βραδινό μας σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Την επομένη Τρίτη 5 Νοεμβρίου μας περίμενε μια πολύ γεμάτη μέρα. Φύγαμε νωρίς από το ξενοδοχείο. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης  με τα εντυπωσιακά εκθέματα, θαυμάσαμε το βράχο της Ακρόπολης με τον Παρθενώνα να στέκει επιβλητικός, περπατήσαμε στην Πλάκα και γευματίσαμε στην περιοχή της αρχαίας αγοράς.

Το μεσημέρι μας περίμενε το Ίδρυμα Ευγενίδου.  Στον εντυπωσιακό θόλο του Πλανητάριου παρακολουθήσαμε ταινία με θέμα «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»

Τελευταίος σταθμός μας το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου μετά την ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες του κτηρίου και τις δράσεις του κέντρου, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πανέμορφη θέα από το ψηλότερο σημείο του κτηρίου και να περιηγηθούμε στους υπέροχους χώρους του, κυρίως την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Αναχωρήσαμε χαρούμενοι και γεμάτοι με όμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε τους καθηγητές μας που μοιράστηκαν μαζί μας αυτές τις υπέροχες στιγμές. Την κυρία Τσιούτσια Ουρανία, την κυρία Καμπλιώνη Ευαγγελία, τον κύριο Σπανιά Αθανάσιο και τον κύριο Μεσσιακάρη Βασίλειο.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων

Συντάκτρια άρθρου

Γραβάνη Ειρήνη  Γ1

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης