Site icon TrikalaVoice

«Όχι» από Σκουρλέτη στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΥΑ

Στην έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε την διαφωνία του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΥΑ, ενώ αποκάλυψε πως είχαν έρθει σχετικές προτάσεις από την πλευρά των θεσμών.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΛ «φιλέτο».

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε τα εξής: » H αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εργαλεία για να κάνει πράξει αυτό που έχει ως στόχο. Οι ΔΕΥΑ αποτέλεσαν τα πιο βασικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε με βάση τις δικές σας προτάσεις να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να στηρίξουμε αυτά τα εργαλεία τα οποία στάθηκαν ισχυρά μέσα στη κρίση. Ανοίξαμε το δρόμο της μείωσης του ενεργειακού κόστους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις είχα υπογραφεί ως υπουργός Ενέργειας. Δώσαμε με το νομοσχέδιο την δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες ανάγκες και όσο πάμε προς την ομαλότητα θα πάμε καλύτερα. Πάμε σε στοχευμένες προσλήψεις. Δυστυχώς βλέπουμε δικά μας εξειδικευμένα παιδιά να μεταναστεύουν.

Πολλοί επιβουλεύτηκαν τις ΔΕΥΑ. Μας ήρθαν προτάσεις από τους θεσμούς. Η δική σας ΔΕΥΑ είναι φιλέτο. Αλλά νομίζω ότι ο δρόμος αυτός θα είναι ολισθηρός. Δεν πρέπει να υπάρξει. Με τον Κλεισθένη προσπαθούμε να φέρουμε νέα πράγματα στη αυτοδιοίκηση. Πολύτιμη η βοήθεια σας. Είναι η καλύτερη επιβράβευση το να συνδέεις το ονομά σου με την βελτίωση της ζωής κάποιων ανθρώπων».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Απ. Καλογιάννης τον καλωσόρισε και του είπε ότι «έρχεστε σε μία επιχείρηση η οποία είναι από τις μεγαλύτερες στη Χώρα και πραγματικά είναι πρότυπο βοηθήσατε πάρα πολύ με το νομοσχέδιο σκούπα και είχαμε τις 50 μονιμοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση και πραγματικά πρέπει να νιώθετε εδώ ότι ήρθατε στο σπίτι».

Σημειώνεται πως κατά την είσοδο του κ. Σκουρλέτη στη ΔΕΥΑΛ είχε συνάντηση εργαζόμενους, από τους 50 που μονιμοποιήθηκαν, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν καθώς όπως ειπώθηκαν ήταν «όμηροι πολλά χρόνια με την μέθοδο των ανανεούμενων και προσωρινών συμβάσεων».

Ο κ. Καλογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά «θέλουμε ισχυρές δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης ως απάντηση στην ιδιωτικοποίηση που κάποιοι προωθούν».

larissanet.gr

Exit mobile version