Ελλάδα

2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς από το Perrotis College

Σε βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά, αναμένεται να εξελιχθεί και το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος» – Perrotis College. Τίτλος του είναι: «Ελαιοκομικός τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις» και θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Μαΐου 2020 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις στον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο της παραγωγής, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.

Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι:

  1. Αποτελεσματική διαχείριση της διαδρομής «από τον αγρότη στο μεταποιητή»
  2. Μάρκετινγκ ελαιοκομικών προϊόντων: branding εξαγωγών και ηλεκτρονικό εμπόριο
  3. Ομάδες Παραγωγών
  4. Αειφορία στην παραγωγή και τη μεταποίηση (φυτοπροστασία, αποτύπωμα άνθρακα και νερού)
  5. Διαχείριση αποβλήτων – Υποπροϊόντα του Ελαιοκομικού τομέα
  6. Εφαρμογή των αρχών της βιο-οικονομίας στον ελαιοκομικό τομέα
  7. Βέλτιστες πρακτικές στην ανίχνευση κατάλοιπων φυτοφαρμάκων
  8. Εστιασμένες αγορές στον ελαιοκομικό τομέα (καταναλωτικές τάσεις και ευκαιρίες, ανάπτυξη νέων προϊόντων, κλπ.)
  9. Διατροφική αξία των ελαιοκομικών προϊόντων και Υγεία
  10. Ο ελαιοκομικός τομέας ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης
  11. Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την ιχνηλασιμότητα (νοθεία, ποιοτικός έλεγχος, πρότυπα ποιότητας)
  12. Νέες τεχνολογίες επεξεργασίας ελαιολάδου (ελαιοτριβεία)

Σύμφωνα με την πρώτη Ανακοίνωση του Διεθνούς Συνεδρίου, οι προτάσεις περιλήψεων θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή που απαρτίζεται από ομότιμους κριτές. Περιλήψεις 200-300 λέξεων θα πρέπει να υποβληθούν έως την 1η Μαρτίου 2020 για αρχική αξιολόγηση. Οι εισηγητές, των οποίων οι προτάσεις γίνονται αποδεκτές, θα ενημερωθούν για την υποβολή της εργασίας 5-6 σελίδων το αργότερο στις 15 Απριλίου 2020. Τα άρθρα που θα γίνουν αποδεκτά θα δημοσιευθούν σε τόμο με ISBN των εκδόσεων ΚΡΙΝΟΣ OLIVE CENTER».

Την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου αποτελούν οι:

  • Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της KRINOS Foods, Canada
  • Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ)
  • Μανόλης Γιαννούλης (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου)
  • Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College
  • Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος» και καθηγητής τμήματος Διαχείρισης Αγρο-περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College
  • Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής Προπτυχιακών προγραμμάτων του Perrotis College
  • Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων» και επ.καθηγήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College
  • Δώρα Αναστασιάδου, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
  • Σταυρούλα Αντωνοπούλου, Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών Perrotis College

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος» – Perrotis College, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε 24 – 26 Μαΐου 2018 με θέμα την «Επιτραπέζια ελιά».

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Agrenda Agronews.gr El ελαίας Ύπαιθρος Χώρα Ypaithros.gr Voria.gr Olivenews.gr Ελιά και ελαιόλαδο Ελεύθερος Τύπος Ράδιο Θεσσαλονίκη thestival.gr Thessnews.gr CretaLive Cosmoradio Livemedia Ελευθερία Halkidikifocus Notospress Agro24 Αγρότυπος Agrotypos.gr Γεωργία – κτηνοτροφία Εύφορη Γη

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης