Τα super foods, σύμφωνα με αρκετούς είναι το μέλλον της Γεωργίας αλλά στην μνημονιακή Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όχι με την παραγωγή τους, αλλά πολλές φορές με την διάθεση του προϊόντος στην αγορά. Αυτές οι υπερτροφές όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί έχουν πολλές θρεπτικές αξίες για τον οργανισμό του ανθρώπου και στην παγκόσμια αγορά παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Πρόκειται κυρίως για την αρώνια, το γκότζι μπέρι, το ιπποφαές, το μπλούμπερι και το κράνμπερι. Ο Κώστας Πετρωτός αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Τεχνολόγων – Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η ομάδα εδώ και μερικούς μήνες δουλεύουν πάνω στην μεταποίηση αυτών των τροφών σε μορφή σκόνης ώστε να μπορούν να διατεθούν καλύτερα στην αγορά.