Η ομάδα εργασίας του έργου Υγείαρτος παρευρέθηκε στη φετινή έκθεση Zootechnia 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο stand του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ομάδα παρουσίασε το οικο-καινοτόμο επιδόρπιο γιαουρτιού από γίδινο γάλα εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικές ουσίες από εκχύλισμα υπολειμμάτων καφέ εσπρέσο.
Το έργο εστιάζει στην αναβάθμιση γίδινου γάλακτος μέσω της ανάπτυξης ενός προϊόντος υψηλής προστιθέμενης και διατροφικής αξίας. Η παρουσίαση του προϊόντος στην έκθεση Zootechnia 2025 αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα να διαδώσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της και να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μελλοντικούς καταναλωτές.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα πλεονεκτήματα του προϊόντος. Μέσω αλληλεπίδρασης και ενημερωτικών φυλλαδίων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις θετικές επιδράσεις του βιολειτουργικού επιδορπίου. Παράλληλα, διοργανώθηκε γευσιγνωσία, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το προϊόν και να δώσουν την άποψή τους μέσω ερωτηματολογίου ικανοποίησης.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξαιρετικά θετική, με πολλούς να δηλώνουν ότι αν το προϊόν ήταν εμπορικά διαθέσιμο θα το αγόραζαν σίγουρα.
Συνολικά, η παρουσία του έργου στη Zootechnia 2025 σηματοδότησε μια σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια εισαγωγής του προϊόντος στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε τη θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως κέντρο καινοτομίας και έρευνας στον τομέα των βιολειτουργικών τροφίμων. Η επιτυχία αυτής της πρώτης παρουσίασης στο ευρύ καταναλωτικό κοινό αποτελεί μια υπόσχεση για τη μελλοντική πορεία του προϊόντος και την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Επόμενη στάση της ομάδας «Υγείαρτος»Agrothessaly 2025 στο Eκθεσειακό Κεντρο Λάρισας, 6-9/3/2025.
Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
