Επιχειρείν

Ανοίγει ο δρόμος για μικρά αγροτικά φωτοβολταϊκά

Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12 μ. στην αίθουσα «Βουλευτικού».

Στη συνέλευση θα συζητηθούν ο Ενεργειακός Σχεδιασμός για Παραγωγή 32% της Ηλ. Ενέργειας μέσω ΑΠΕ έως το 2030. Τα Φωτοβολταϊκά ως μοχλός Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα και θα αναλυθούν η  πορεία των υφιστάμενων Αγροτικών Φ/Β, η έγκριση κατασκευής 5.000 νέων Αγροτικών Φ/Β έως 100kW  και ο ενεργειακός συμψηφισμός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το θέμα τον αγροτικών φωτοβολταϊκών η διοίκηση του ΠΣΑΦ είχε ενημερώσει αναλυτικά τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρισα τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη.

Η πρόταση του ΠΣΑΦ περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων μικρών έργων παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά εκτός διαγωνισμού για αγρότες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Επίσης η διοίκηση του ΠΣΑΦ είχε θέσει στον κ. Σταθάκη και το ζήτημα της βελτίωσης των Δικτύων, που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναπτυξιακής προοπτικής στην ελληνική περιφέρεια και παραμονής των αγροτών στην ύπαιθρο. Με την πρόταση του Συνδέσμου η δημιουργία νέων μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών 100 – 250 κιλοβάτ  θα μπορούσε να προσφέρει μείωση του κόστους παραγωγής, συνθήκες  βελτίωσης στο επάγγελμα και ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους παραγωγούς που επέλεξαν να παραμείνουν στην ελληνική ύπαιθρο.

Επίσης στην ετήσια συνέλευση του ΠΣΑΦ θα συζητηθούν το κόστος και οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών του Συνδέσμου.

Στην ετήσια συνέλευση θα μιλήσουν οι κκ. Κώστας Σπανούλης – πρόεδρος ΠΣΑΦ, Στέλιος Λουμάκης – πρόεδρος ΣΠΕΦ, Κώστας Γιωτάκος – γραμματέας ΠΣΑΦ, Δημήτρης Δημογιάννης – αντιπρόεδρος ΠΣΑΦ, Γιώργος Μαχάς – αντιπρόεδρος ΠΣΑΦ κ.α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης