Site icon TrikalaVoice

«Αρχοντικό Χατζηγάκη». Ο πύργος που έγινε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας…

Στην καρδιά της Πίνδου, μέσα στο σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς δάσος του Περτουλίου, στα ορεινά των Τρικάλων, μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά από την Λάρισα, δεσπόζει επιβλητικό το «Αρχοντικό Χατζηγάκη».

Πρόκειται για έναν εμβληματικό πύργο που ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων στα πρότυπα αυτού του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε η οικογένεια Χατζηγάκη, η οποία έχει προσφέρει σπουδαίες προσωπικότητες στο τόπο, αναδεικνύοντας μέλη της ως ευπατρίδεις πολιτικούς και ανθρώπους του πνεύματος.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1890 και χτίστηκε από Ελβετούς αρχιτέκτονες με μια αρμονική με τον τόπο και την παράδοση και συμμετρική αρχιτεκτονική. Όπως αναφέρει ο λόγιος Αλέκος Χατζηγάκης στο βιβλίο του ‘Περτούλι, το χωριό μου’ «…το φως εδώ πάνω κυκλοφορεί ήρεμο και ποικίλο σ’ όλες τις εικόνες του. Χαϊδεύει και διαπερνά το ανθρώπινο ‘είναι’, ακτινοβολεί στα μάτια. Η σκέψη και η έμπνευση βρίσκουν εδώ το ειρηνικότερο καταφύγιο…». Η μεγαλοπρεπής εξοχική κατοικία των Χατζηγακαίων φιλοξένησε στα χρόνια της μέλη βασιλικών οικογενειών, μέλη της φιλικής εταιρίας-της οποίας μέλη υπήρξαν και οι άνδρες της οικογένειας- διακεκριμένους ανθρώπους της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της εποχής. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Αρχοντικό έγινε το αρχηγείο του ΕΛΑΣ στην περιοχή, και για τον λόγο αυτό, το 1943 κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς.

Το 1993, ο ιδιοκτήτης και πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χατζηγάκης, επηρεασμένος από τις ιστορίες του παρελθόντος και με ουσιαστικό σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση, αποφάσισε να ανακατασκευάσει πιστά τον οικογενειακό πύργο, βασισμένος στις ελάχιστες παλιές φωτογραφίες και στις μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν ζήσει ή είχαν επισκεφτεί το Αρχοντικό. Σήμερα το «Αρχοντικό Χατζηγάκη» χάρη στο ζήλο και στην επιμονή της οικογένειας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα ωραιότερα ορεινά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας. Προσφέρει πολυτελή δωμάτια και σουίτες, σε προσιτές τιμές και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αποδράσεις από την έντονη καθημερινότητα της πόλης. Φιλοξενεί στους κήπους και στις αίθουσές του εκδηλώσεις (συνέδρια, γάμους, βαπτίσεις κ.α.) και στo εστιατόριό του ο επισκέπτης γεύεται όλα τα παραδοσιακά φαγητά και τις φημισμένες πίτες της περιοχής, μαγειρεμένα με προϊόντα που καλλιεργούνται βιολογικά στο Κτήμα Χατζηγάκη.

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Περτούλι, Τρίκαλα, 42032

https://www.chatzigaki.gr

tel: 2434091146

fax: 24340 91166

info@chatzigaki.gr

 

Exit mobile version