Επιχειρείν

Γάμος λόγω εγκυμοσύνης; Τα ερωτήματα που θα σε οδηγήσουν να επιλέξεις σωστά

Αν έχετε βρεθεί σε μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη και εξακολουθείτε να είστε σε σχέση με τον πατέρα του μωρού σας, είναι πολύ πιθανό ο γάμος να περνάει από το μυαλό σας. Ο γάμος για τους σωστούς λόγους, είναι πάντα όμορφος.  Στο perpatoura.com επισημαίνουμε όμως, πως το να παντρεύεται κάποια για λόγους που δεν συμβαδίζουν με τα “θέλω” της, είναι πολύ πιθανό να την οδηγήσουν σε “περιπέτειες”.

Ο γάμος μπορεί να φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση, καθώς με το γάμο θα αποκτήσετε αυτόν που θα είναι εκεί, για να σας βοηθήσει να μοιραστείτε τις γονικές ευθύνες, τις οικονομικές υποχρεώσεις και οπωσδήποτε τα συναισθήματά σας. Με το γάμο θα έχετε συμπαράσταση στα καθημερινά καθήκοντα ανατροφής του παιδιού και μπορεί παράλληλα να σας κάνει να αισθάνεστε πιο αποδεκτή από τους φίλους, την οικογένεια και την κοινωνία.

Αλλά προσοχή! Το να παντρευτεί μια γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι έγκυος, δεν είναι ούτε καλή ιδέα ούτε ένας καλός λόγος για να το τολμήσει.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παντρεύτηκαν μόνο και μόνο επειδή τους έτυχε μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Όμως, όταν ο γάμος γίνεται μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα πράγματα δεν εξελίσσονται, συνήθως, καλά. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γάμους καταλήγουν σε διαζύγιο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 9 στους 10 εφήβους που παντρεύονται λόγω της εγκυμοσύνης χωρίζουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Εάν όμως έχετε ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο του γάμου με τον σύντροφό σας ή αν η εγκυμοσύνη σας προκύψει ενώ σχεδιάζετε ήδη τον γάμο με τον πατέρα του παιδιού σας, τότε το γεγονός της εγκυμοσύνης δε θα πρέπει να σας προβληματίζει έστω κι αν είναι αναπάντεχο.

Εάν σκέφτεστε λοιπόν το γάμο επειδή είστε έγκυος κάντε στον εαυτό σας τις 9 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

  1. Αγαπάτε τον πατέρα του μωρού;

 

  1. Θα μπορούσε να γίνει ένας καλός πατέρας για το παιδί σας;

 

  1. Έχετε τον δικό σας χώρο για να ζήσετε μαζί με το σύντροφό σας χωριστά από τους φίλους και την οικογένεια σας;

 

  1. Σας συμπεριφέρεται καλά;

 

  1. Είναι ένα άτομο στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε πάνω του;

 

  1. Επιδεικνύει υπευθυνότητα όταν χρειαστεί;

 

  1. Βρίσκει τους τρόπους ώστε να σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας;

 

  1. Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας παντρεμένο μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής σας;

 

  1. Θα τον παντρευόσασταν, ακόμη και αν δεν περιμένατε το παιδί του;

 

Η απόφαση, σαφώς και είναι δική σας. Ωστόσο, η ψυχούλα που μεγαλώνει μέσα σας έχει ανάγκη από δύο γονείς που αγαπιούνται και σέβονται ο ένας τον άλλον!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης