Επιχειρείν

Γίνεται Ταϊλανδέζικο μασάζ στα Τρίκαλα;… Γίνεται και μας κάνει καλό!!!

Το Thai-massage ήρθε στα Τρίκαλα για να μας ανακουφίσει από πόνους και άγχη. Το Ταϊλανδέζικο μασάζ, είναι μία από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους της Παραδοσιακής Tαϊλανδέζικης Ιατρικής. Μεταδόθηκε πρακτικά από γενιά σε γενιά, ώσπου τον προηγούμενο αιώνα, όλες οι υπάρχουσες πληροφορίες χαράχτηκαν σε πέτρινες πλάκες και τοποθετήθηκαν στο ναό του Bούδα στην Μπανγκόγκ.

Χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό διατάσεων από τη Γιόγκα, στοιχεία της Ρεφλεξολογίας, πιέσεις σημείων και πιέσεις σε ενεργειακές γραμμές. Οι κυριότερες ενεργειακές γραμμές (sen lines) είναι δέκα και η ενέργεια που κυλάει μέσα σε αυτές υποστηρίζει τη σωματική, διανοητική και συναισθηματική δραστηριότητα. Κάθε ανισορροπία ή μπλοκάρισμα στην κατανομή αυτής της ενέργειας μπορεί να προκαλέσει πόνο ή αρρώστια.

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ επικεντρώνεται στις κυριότερες ενεργειακές γραμμές (Sen lines). H προσεκτική εφαρμογή πίεσης κατά μήκος αυτών των γραμμών βοηθάει να απελευθερωθεί το ενεργειακό μπλοκάρισμα και η στασιμότητα. Μετά, εφαρμόζονται διατάσεις σε όλες τις μυϊκές ομάδες.

Με τις τεχνικές αυτές επιτυγχάνεται η ανακούφιση από την μυϊκή κόπωση, τους πόνους και τις εντάσεις καθώς βελτιώνεται η ευλυγισία και η στάση του σώματος. Γίνεται επίσης μασάζ των εσωτερικών οργάνων και κατά συνέπεια βελτιώνεται η λειτουργία του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος.

Το Ταϊλανδέζικο Μασάζ χαλαρώνει βαθιά το σώμα και ηρεμεί το νου, μειώνοντας την ένταση και το στρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, που διαρκεί από μία ως δυόμιση ώρες, ο δεχόμενος είναι ντυμένος και ξαπλωμένος ή καθιστός σε βαμβακερό στρώμα. O ασκών εφαρμόζει μια σειρά από τεχνικές χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τα γόνατα και τα πέλματα.

Στα Τρίκαλα, εφαρμόζει εναλλακτικές μορφές θεραπείας, η Δώρα Αννοπούλου-Νάνη, Εθνικής Αντίστασης 7, τηλ. 2431029114.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης